Família Torres amplia la seva gamma de vins del Priorat amb un nou vi negre “amable i hedonista, que parla del paisatge i la diversitat d’aquesta prodigiosa zona vitivinícola“. Secret del Priorat 2018 (DOQ Priorat) prové de vinyes seleccionades arreu del territori que conformen un mosaic de vinyes típiques, en costers i sòls de llicorella.

Aquest és un vi que reflexa les diferents singularitats de cada varietat i de cada parcel·la, en una combinació de vinyes pròpies i de petits viticultors ubicades a altures diferents en els municipis d’El Lloar, Bellmunt del Priorat, El Molar, Torroja del Priorat, Porrera i Poboleda.

El cupatge el conformen en la seva gran majoria les varietats autòctones garnatxa i carinyena. “La delicada elaboració i el pas del temps durant la criança en botes de roure fan d’aquest vi un conjunt harmònic i respectuós amb la tradició i la cultura local. El nom evoca la bellesa i la màgia del Priorat, un lloc en què, a cada instant, amb petits detalls, la natura ens descobreix els secrets d’aquesta terra. L’elegant etiqueta plasma les primeres flors dels vells ametllers que creixen amb els ceps“, expliquen fonts del celler.

L’anyada 2018, les temperatures van ser lleugerament inferiors durant la primavera i es van situar en paràmetres habituals durant la resta del cicle vegetatiu i en l’època de maduració del raïm. En general, va ser un any més plujós, però amb una collita molt sana i equilibrada.

Miguel Torres Maczassek, cinquena generació de Família Torres, dirigeix personalment el projecte familiar al Priorat, juntament amb l’enòleg Jordi Foraster. Actualment, el celler, situat a El Lloar, elabora uns altres tres vins amb caràcter propi i personalitat diferenciada: Salmos, procedent majoritàriament de la vinya en propietat ‘La Giberga’, a Porrera; Perpetual, elaborat amb vinyes de més de 80 anys de cinc municipis, i Mas de la Rosa, el vi més exclusiu de Família Torres procedent d’una vella vinya d’1,9 hectàrees situada a l’històric paratge del mateix nom, al municipi de Porrera, a 475 metres d’altura.

Família Torres al Priorat

Família Torres, celler familiar fundat el 1870, ha comptat històricament amb presència al Penedès, d’on és originària la família, Priorat, Conca de Barberà i Costers del Segre. La seva relació amb el Priorat es remunta a principis del segle XX quan es van començar a comercialitzar vins embotellats d’aquesta zona, l’ampolla més antiga que encara es conserva és de l’anyada 1923. A finals dels anys noranta, la cinquena generació va plantar les primeres vinyes al Priorat i va construir un celler al municipi d’El Lloar el 2008, on elabora Secret del Priorat, Salmos, Perpetual i Mas de la Rosa. Compta actualment amb 25 hectàrees de vinya pròpia a El Lloar i 50 ha a Porrera. A aquestes s’afegeixen 15 ha a la zona coneguda com Els Tossals de Porrera, on està realitzant una plantació experimental que “es convertirà en la vinya de pedra llicorella més alta del Priorat, a 746 metres d’alçada, un projecte a llarg termini pensat per fer front al canvi climàtic“.