La Fira del Vi de Falset prepara ja la seva 26a edició. Enguany, amb un doble vessant: digital i presencial. D’una banda, l’edició d’aquest 2021 busca que tota la comarca del Priorat es converteixi en un gran recinte firal, el gran aparador vitivinícola de la comarca on els cellers faran d’estands oferint degustacions a aquells que els visitin, sempre amb aforaments limitats i reserva prèvia. D’aquesta manera es busca complir amb les condicions sanitàries i les restriccions imposades per la pandèmia. El programa ofert pels cellers s’estendrà al llarg de tot el mes de maig, sempre que la situació sanitària ho permeti.

D’altra banda, i seguint la línia del que es va fer l’any passat -amb una molt bona acollida per part del públic- aquesta 26a edició de la Fira tindrà també la seva part digital durant el cap de setmana del 30 d’abril al 2 de maig, data en la qual s’hauria celebrat el certamen. Aquest programa digital inclourà activitats, concerts i tastos virtuals que s’emetran des del Teatre l’Artesana de Falset a través de les xarxes socials de la Fira del Vi i del canal de teleservei de l’Ajuntament de Falset.

Tastos guiats de la DO Montsant

Dins d’aquesta programació digital, la DO Montsant organitzarà dos tastos dirigits tant a professionals com a públic final. El dissabte 1 de maig, al migdia (13:00h) tindrà lloc un Tast de Garnatxes i Carinyenes de la DO Montsant, on dos representants de la DO s’encarregaran d’acompanyar als participants en un recorregut per les diferents zones i la diversitat de sòls de la DO Montsant a través de les seves varietats tradicionals. Tots dos conductors estaran acompanyats d’un sommelier que s’encarregarà de donar una visió externa de la DO i de buscar la interacció amb el públic que seguirà el tast des de casa. Els seguidors, que podran participar del tast a través d’una plataforma digital, tastaran 9 vins que es poden adquirir a través de la botiga online de la DO Montsant, i que es venen en un pack d’ampolles individuals de 60 ml. en una edició especial i limitada a 40 unitats.

A més d’aquest tast, dissabte a les 21:00h tindrà lloc un altre tast de caràcter més informal. Es tracta del primer Combat de Vins Montsant, on 3 conductors triaran 3 vins cadascun, sense que els contrincants -ni el públic a casa- sàpiga de quins vins es tracta. A partir d’aquí, cada participant haurà d’endevinar el màxim nombre de característiques d’aquells vins (varietats, anyades, zones…) al mateix temps que buscaran provocar i reptar als seus contrincants. Un tast a cegues, dinàmic i divertit que servirà per aprendre més sobre la DO Montsant i els seus vins d’una manera lúdica.

En aquest cas també es poden adquirir els vins a la botiga de la DO Montsant en packs d’ampolles individuals de 60 ml. i també en edició limitada a 40 unitats.