Recordeu que teniu tot el mes de maig per tal de poder participar en la Fira del Vi de Falset 2021, en una edició repensada i adaptada expressament a la pandèmia i amb les corresponents les mesures sanitàries en vigor. Una fira que es prolongarà fins a final de mes, amb tota la comarca fent de “recinte firal” i amb una cinquantena de cellers oferint degustacions prèvia reserva.

Cal destacar també que teniu a la vostra disposició la plataforma online: www.firadelvi.org Una eina que permet reservar degustacions, amb aforament limitat a 6 persones, en 52 cellers de la comarca del Priorat, pertanyents a la DOQ Priorat i DO Montsant entre l’1 i el 31 de maig. Des de dilluns passat, la mitjana de reserves diària supera el centenar de degustacions, principalment per a aquest cap de setmana, que són les dates clàssiques de celebració del certamen.

“Volem insistir en el fet que hi ha cellers que ofereixen degustacions entre setmana i tots els dies del mes de maig, amb l’objectiu d’esponjar les visites i evitar les aglomeracions en dies molt concrets”, explicava l’alcalde de Falset i president de la comissió organitzadora de la Fira, Carlos Brull durant els primers dies de Fira. “Si aquest any li hem donat la volta completament al certamen és per compaginar la voluntat de fer la Fira amb la necessitat de respectar meticulosament les mesures sanitàries”, afegia.

Cal dinamitzar la comarca més que mai

Malgrat les circumstàncies, l’objectiu fonamental -segons els seus organitzadors- “és que aquest esdeveniment segueixi sent una plataforma al servei del sector vitivinícola i que ajudi a dinamitzar la comarca en uns moments tan complicats com els actuals. És per això que, davant la impossibilitat de tenir grans concentracions de gent en un sol espai, aquells que ho vulguin poden desplaçar-se als cellers amb la idea de tastar i comprar els vins de manera semblant a com ho farien en una edició del certamen convencional“.

Recordeu també que ls aforaments estan limitats (a un màxim de sis persones) i l’organització demana a tots els cellers que garanteixen plenament les mesures contra la Covid-19. En cas que, al llarg del mes de maig, les mesures desaconsellin o no permetin la iniciativa, l’organització reprendrà aquesta fórmula més endavant. “El que intentem és que passi a peu de celler o de vinya el que passava quan fèiem la Fira a Falset, que vinaters i públic es vegin les cares, es coneguin, tastin uns vins i en compri aquell que vulgui”, conclou l’alcalde de Falset.