Ricard Sebastià, del celler Josep Foraster, agafa el relleu de Bernat Andreu en el càrrec de president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Conca de Barberà. Sebastià, ha estat elegit per unanimitat per tots els membres de la junta del Consell Regulador

Ricard Sebastià és el propietari del Celler Josep Foraster de Montblanc i serà el nou president pels pròxims 2 anys. Bernat Andreu, que ja va entrar plantejant un mandat de 2 anys compartint la presidència, ha agraït la confiança que la Junta ha dipositat en ell aquests 2anys i ha donat la benvinguda al nou president, assegurant que “em sento molt satisfet de la feina feta durant aquesta etapa, amb un període complicat amb la pandèmia, però crec que la Denominació i la Conca van pel bon camí”. Andreu continuarà com a vocal de l’actual Junta.

El Consell Regulador ha mostrat la seva satisfacció per la feina feta pel president sortint, Bernat Andreu. Ricard Sebastià ha tingut, també, unes paraules d’agraïment cap a Andreu: “S’ha enfrontat a una situació complicada i creiem que ha estat a l’alçada. Ha complert el seu deure exercint la seva responsabilitat en el càrrec. Si no hagués estat pel seu compromís el Consell Regulador no hagués avançat com ho ha fet.”

Ricard Sebastià Foraster, 41 anys, propietari del Celler Josep Foraster. Ha cursat estudis d’enologia i viticultura a l’escola d’Espiells i a la URV. També és sommelier per la URV. Sebastià opina que actualment la DO Conca de Barberà ha assolit un molt bon nivell amb els seus vins, destacant les varietats històriques, com el trepat-buc insígnia de la DO-, la parellada o el macabeu. Però, assenyala que s’ha de fer sense renunciar a varietats que es van incorporar a la DO fa dècades i que s’han adaptat molt bé. “Penso que és el moment de seguir posant en valor el “terroir” de la Conca,que ens permet elaborar vins frescos i amb graus alcohòlics moderats, que s’adapten als canvis climàtics i a la gastronomia Mediterrània”, comenta el nou President.

Per aquest motiu, afegeix Ricard Sebastià, s’ha de seguir fent “difusió dels vins i del nostre territori, amb l’objectiu d’assolir l’excel·lència i també poder augmentar el volum dels vins amb DO Conca de Barberà, que és molt necessari per poder donar valor a la pagesia de la zona“.