Envellit en les mateixes botes que utilitzen els whiskys i amb les herbes aromàtiques prèviament assecades amb el calor i foc d’una turba orgànica, aquest vermut és el tercer de la col·lecció Dos Déus d’edició limitada.  Explora els sabors fumats dels whiskies més apreciats de l’Illa d’Islay i les notes torrades i caramel·litzades del bourbon americà. L’ampolla ret homenatge a la llegenda de la terra de dips, Pratdip (Baix Camp). Els dips, són uns gossos llop negres i endimoniats que van escollir les muntanyes del poble per habitar-les i viure de xuclar la sang de la seva gent.

La micro destil·leria de Bellmunt del Priorat,  Priorat B&D Lab, creadora dels  vermouths Dos Déus, del primer vermut calent del món Dos Déus Mediterranean i Nordic, la ratafia de magnòlies Mina o el licor de flors de saüc Nojae, treu per aquesta temporada, i en una edició limitada de 624 ampolles, el nou Dos Déus DIP. “Un vermut extrem, inspirat en els whiskies fumats de l’Illa d’Islay a Escòcia i amb aromes torrefactes de les botes de Bourbon americà“, expliquen fonts del celler.

El Dos Déus DIP -expliquen- afegeix unes aromes inaudites al paladar que les aconsegueix per uns processos similars als de l’elaboració dels millors whiskies i bourbons que mai abans s’havien unit en un vermut“.  Una  part s’elabora seguint la tradició dels destil·lats escocesos de torrar les plantes mitjançant l’ús del fum de carbó i de turba orgàniques, el que serveix per assecar i donar sabor. Aquesta fórmula es barreja amb els vins del Priorat per donar com a resultat un nou vermut. I en acabat,  s’afina amb el mètode dels bourbon de Tennessee, deixant reposar el vermut en botes de 200 litres de roure americà noves, extra torrades, de les mateixes característiques que les de producció del bourbon. “El vermut resultant té força, bona estructura i una harmonia plena per haver  madurat en aquest tipus de fusta, amb notes caramel·litzades, fumades, iodades i amb aromes de fruita compotada i cacaus exòtics“.

 Àlex Illa, creador de la marca assegura que “l’habilitat d’emparellar begudes clàssiques d’alta qualitat, dona lloc a aquest vermut ple de contrastos i sabors, una edició limitada sorprenent, en contra de tota convenció, suau al paladar, que explora noves vies i aporta creativitat al sector del vermut i la cocteleria“.

Homenatge a la terra de dips, Pratdip:

En el municipi de Pratdip, a Tarragona, s’explica la viva llegenda dels dips, un sers mitològics vampírics que donen nom al poble (“prat de dips”), a més de figurar als escuts municipals i al retaule de l’ermita de Santa Marina, datat del 1602. Els dips són una mena de gossos llop negres i endimoniats que xuclaven la sang de les persones per viure. Tal com expliquen des de Priorat & Lab, “per homenatjar aquesta llegenda, l’ampolla i creació número 3 de la col·lecció Dos Déus, duu una il·lustració del llops salvatges i els colors foscos de la seva pell. Aquest mes de maig s’ha fet la presentació del vermut davant l’ermita del poble amb el consistori i els vilatans, per recordar la llegenda i el seu missatge“.

Consum Responsable – Tant des del poble com la marca Dos Déus assumeixen que la llegenda advoca per un consum responsable i suggereix que els bevedors gaudeixin de la qualitat dels bons vins i licors de la regió i amb moderació. El vermouth Dos Déus DIP té 15% d’alcohol, la graduació mínima per a poder ser considerat vermut.