El Most Festival, el Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, aterra per 5è consecutiu al Priorat, i ho fa del 16 al 20 de juny, després que la crisi del coronavirus obligués a posposar l’edició de l’any passat. La Denominació d’Origen Montsant “torna a apostar per aquest festival que contribueix a fomentar la cultura del vi a través de llenguatge audiovisual

Els actes d’aquesta cinquena edició arrenquen el proper dimecres 16 de juny a les 21:30 a Falset (Placeta de Cal Magriñà) amb una projecció de cinema a la fresca on es podran veure fins a quatre curtmetratges de ficció amb el vi com a protagonista: La proyección, de Samira Karki; Tierra de cenizas, d’Ángel Enríquez; Eucaristía, de María Cuenca; i Dolium Péplum, de Theo Nodet.Dijous 17 (20:39), el restaurant de Falset Celler de l’Aspic proposa una sessió de cinema amb sopar i tast de vins. Els assistents podran gaudir dels curtmetratges Las voces del vino. Capítulo 2, d’Alejandro Biondo; Vinos y Sabores Ecológicos: salud, sabor, de Gabriel Arribas; i Sinfonía de cristal, de Felipe Bozzani. Totes tres peces giren al voltant de l’ecologia a la vinya i conviden a l’espectador a descobrir nous horitzons vínics.

Un moment de la roda de premsa celebrada a l’Estació Enològica de Reus.

De cara ja al cap de setmana, divendres 18 el Most es trasllada fins als Guiamets amb la projecció de L’Age d’or, de Jean-Baptiste Alazard. Es tracta del diari filmat d’una parella jove que viu connectada amb la natura i que és un testimoni net i clar d’altres formes de viure. Serà a les 22h al Cafè de l’Ateneu. Els assistents podran gaudir dels vins Montsant dels cellers del municipi.

Dissabte 19, el festival viatja cap al nord de la comarca. A les 12h, al teatre La Renaixença de Cornudella de Montsant es projectarà From the vine, de Sean Cisterna, una obra on el realisme màgic i el neorealisme italià es donen la mà en mig de la vinya. Els vins que maridaran la trobada seran els vins Montsant dels cellers de Cornudella.

I tornant a Falset, el mateix dissabte 19 a les 20h al teatre L’Artesana, se celebrarà la gala del Most Priorat 2021, amb la projecció de la pel·lícula Vignes dans le rouge, de Christophe Fauchére, un documental que reflexiona sobre els futurs de la vinya a partir de l’embat d’un míldiu devastador i dels episodis d’incendis patits al sud de França els darrer anys a conseqüència del canvi climàtic. Després de la projecció, hi haurà un col·loqui amb la participació de Lluís Giralt, tècnic responsable de viticultura de l’INCAVI, que exposarà els darrers avenços a la vinya en la lluita contra el canvi climàtic.

Aquesta edició del Most posarà el punt final diumenge 20 amb la projecció de més documentals i curtmetratges a altres poblacions del Priorat com ara Bellmunt o la Vilella Alta.