La proposta que es posa en marxa aquests dies al Port de Cambrils té com a objectiu fonamental posar en valor la simbiosi de diversos elements que, per si sols, ja aporten un valor afegit a un territori i a una cultura enogastronòmica privilegiada

Els impulsors d’aquesta iniciativa volen destacar en primer lloc “la importància l’escenari en el que es portarà a terme aquest projecte: la goleta Karya, de l’empresari i capità Sergi Marimon. Un vaixell de 24 metres d’eslora ancorat en aigües cambrilenques, i que va ser construït l’any 2008 amb fusta d’iroko i dotat dels sistemes de navegació més moderns. Un espai certament espectacular des d’on es podrà recórrer i apreciar la costa cambrilenca des d’una perspectiva molt especial“, explica Xavier Belda, un dels

Un altre del aspectes que tindran un tractament especial en aquesta iniciativa, serà El món del vi. Un dels pilars d’aquesta proposta serà la de gaudir dels vins que s’elaboren en aquest territori i col.laborar en la mesura del possible en donar-los-hi la màxima visibilitat i reconeixement. En aquest espai s’aniran realitzant tastos de vi que aniran a càrrec dels propis elaboradors en una mena de sala de tast a l’aire lliure, però dins el mar. En aquesta presentació oficial que s’ha realitzat, han tingut un especial protagonisme dos cellers: Celler La Botera de Batea i el Celler Trosset de Porrera. “En aquest cas, la seva presència en aquesta sortida ve absolutament justificada pel fet que ambdós projectes vitivinícoles participen en el projecte de Vins d’Àmfora que desenvolupa en Xavier Belda“.

Es tracta d’una iniciativa que, per una banda vol recordar aquell sistema de vinificació que es va posar en pràctica durant la Tarraco romana amb l’exportació d’un gran gruix d’àmfores de fang amb vi de les vinyes ubicades en el nostre entorn agrícola; i per una altra, forma part d’un procés d’investigació per tal d’analitzar i avaluar com envelleixen els vins en aigües marines. Actualment existeixen dos biotops ubicats al Delta de l’Ebre i al Port de Tarragona.

Una tercera línia a destacar, vindria donada per la voluntat del projecte per “apropar i divulgar la cuina marinera cambrilenca: el Ranxet (o Ranxo) de bordo. En concret es tracta de compartir alguns del plats que antigament es cuinaven a bord mentre es realitzaven les dures jornades de pesca. En la mesura del possible, i dins les possibilitats que ens ofereix aquest espai, es tracta de reivindicar i homenatjar aquesta cuina tan pròpia de Cambrils. Una proposta que es portarà a terme sota el mestratge de restauradors i pescadors cambrilencs que van dedicar la seva vida professional a la pesca“. L’acte de presentació ha comptat amb la presència de Manel Morell, un restaurador de referència cambrilenc que durant molts anys va promocionar aquesta mena de cuina des del fogons de Casa Gallau. L’acte ha comptat també amb la presència del regidor delegat de l’Àrea de Promoció Econòmica del consistori cambrilenc, Òliver Klein.

Les sortides es portaran a terme inicialment els divendres, de 20.00 a 22.00 hores aproximadament amb un aforament aproximat d’entre 25 i 35 persones (inclourà tast de vins i sopar). L’espai (que en situacions habituals podria acollir fins a 80 persones) estarà oportunament preparat per tal de respectar les mesures sanitàries vigents.

Amb la coordinació d’aquestes tres elements, Wines & Sea pretèn “aportar una iniciativa diferent que a més de gaudir de l’entorn privilegiat cambrilenc, permeti conèixer per una banda alguns dels protagonistes de la revolució vitivinícola que es viu a casa nostra i fer un tastet d’aquella cuina marinera tan pròpia dels nostres pescadors“.

Més informació i consultes de disponibilitat:

goletakarya.com

Telèfon   672037931