Del 12 al 29 d’agost, dotze restaurants i allotjaments oferiran degustacions amb els productes de l’horta del Priorat com a protagonistes, maridats amb vi i oli del Celler Masroig. Al llarg de quinze dies, els establiments participants oferiran plats i degustacions amb productes de l’horta del Priorat; així com experiències que inclouen dos dies d’allotjament amb esmorzar inclòs

Les jornades L’Horta del Priorat a Taula neixen amb l’objectiu d’aportar valor afegit a la Fira del Tomaca del Priorat, que es celebrarà els dies 21 i 22 d’agost, i de posar en valor l’essència i tradició gastronòmica de la comarca. L’alcalde de Falset, Carles Brull destaca “la importància de la col·laboració público-privada i del valor que es vol donar a la restauració i a l’enoturisme per fomentar la diversitat i mantenir les arrels”.

Pel que fa a col·laboradors d’aquesta iniciativa, el Celler Masroig col·labora amb les jornades, ja que els plats i degustacions es serviran amb els seus vins i olis.  Andreu Fernández, president del Celler Masroig, explica que “sempre estarem al costat de les iniciatives que puguin afavorir i donar a conèixer els productes de la terra”.

Rafel Pino, del Celler Masroig, durant la presentació de l’activitat.

Durant la presentació de les diverses activitats, Pere Pallejà, productor i representant de la Fira de la Tomaca, ha destacat “el joc que donen els productes de l’horta a la comarca. Iniciatives com aquesta, posen en valor el coneixement i el llegat transmès generació rere generació”.

Els 12 establiments participants a les jornades són: Mas del Salin, Lo Refugi Gastrobar, Hotel-Hostal Sport, Apartaments Baronia – l’Escoleta, Mas Trucafort, Hotel i Restaurant Lotus Priorat, Restaurant El Cairat, Restaurant Brichs, Cal Salut, Hotel – Restaurant Cal Llop i Mas Ardèvol. Tots ells oferiran una degustació o plat amb productes de l’horta i en alguns casos ho acompanyaran amb allotjament per a dues nits amb esmorzar inclòs.

Aquestes són les primeres jornades organitzades per Priorat enoturisme, i l’entitat ja està pensant en unes properes que segueixen posant en valor els productes de tardor, com l’oli o els bolets.  Roger Felip ha volgut destacar que “Avui hi guanyem tots: productors, hostalers, territori i visitants”.

Aquesta proposta s’ha presentat l’espai de L’Hort de Mas Trucafort amb la presència del Sr. Carlos Brull, alcalde de Falset; Roger Felip, president de Priorat Enoturisme i membre de la junta territorial de l’AEHT; Andreu Fernàndez, president del Celler MasRoig; Pere Pallejà, representant de la Fira de la Tomaca; Víctor Herrero, representant de Coca-Cola i també amb representants dels diferents establiments participants a les Jornades.