Vallformosa presenta la nova imatge de Cultivare, els vins més premiats del Celler. Fruit d’una consulta col·lectiva a més de 5.000 persones de tot el món, s’ha volgut rendir homenatge a un any de silenci que ha canviat la nostra forma de viure i d’interactuar amb la Naturalesa

Com el seu propi nom indica, Cultivare s’inspira en la Cultura i la Naturalesa i, després d’un any on s’ha silenciat la Cultura i ens hem distanciat de la Naturalesa, s’ha volgut rendir homenatge al gran buit provocat a les nostres vides. La inspiració ve d’aquest silenci que s’ha convertit en el gran protagonista, que ha canviat la nostra forma de viure, de relacionar-nos i d’entendre el món“.

Per això -expliquen des del celler- per a l’elaboració de les noves etiquetes de Cultivare, s’ha creat art sense tinta, i s’han treballat les creativitats des de l’element que millor representa el buit: un forat“.

Una enquesta a més de 5.000 persones de tot el món:

El nostre objectiu era reunir tantes persones com fos possible i fer-les participar en la creació de la nova imatge de Cultivare. Utilitzant una narrativa basada en preguntes, vam proposar a més de 5.000 persones d’arreu del món que participessin en l’elaboració de les etiquetes. Com? A través de l’única forma que hem après a trobar-nos, relacionar-nos, celebrar i sentir-nos a prop malgrat la distància: digitalment“, expliquen fonts del celler.

A través d’una enquesta formada per cinc preguntes i tres possibles respostes vinculades a la Naturalesa i la Cultura. A partir de les respostes obtingudes, un algoritme va crear un patró que es va convertir en el disseny de cada etiqueta. Es va construir una màquina per a l’ocasió que perforava cada patró a l’etiqueta donant com a resultat milers d’etiquetes diferents. A més, el patró també és una melodia, on cada forat és un acord. Es va construir una caixa de música capaç de llegir totes aquestes notes creant una melodia única.

Amb un històric vinculat directament entre la Naturalesa i la Cultura:

2016, la dansa, la música i la pintura van ser les protagonistes. En un llenç de més de 5.000 etiquetes, dos ballarins van recrear el cicle de la vinya amb una dansa contemporània i una música creades per a l’ocasió. Del cel va caure pluja de pintura que, juntament amb els moviments dels ballarins, van fer de cada etiqueta de Cultivare una obra única i irrepetible.

Al 2018, el Land Art es va convertir en l’excusa perfecte per instal·lar, en mig d’una vinya, una “màquina natural” de deu metres de llarg. Un centener de sarments del cep van actuar de pinzells per a pintar cada una de les etiquetes, al ritme del vent. Amb una paleta de colors diferenciada per a cada varietat, el moviment dels sarments van fer de cada etiqueta una obra d’art única.