Les denúncies presentades mesos enrere pels Consells Reguladors de les Denominacions d’Origen Montsat, Terra Alta i DOQ Priorat haurien motivat l’inici d’una investigació a càrrec de la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra per una pressumpta estafa relacionada amb l’etiquetatge de les ampolles, segons ha avançat avui el diari digital República Checa. Un frau -la investigació del qual es troba sota secret de sumari- que podria derivar en un pressumpte delicte d’estafa alimentària i un altre contra la salut pública, segons han explicat el serveis informatius de Canal Reus Televisió.

De fet, el mateix president de la DOQ Priorat, Salustià Àlvarez ha corroborat que l’organisme que ell presideix va presentar temps enrere una denúncia contra l’esmentada empresa. En declaracions al citat Canal Reus, ha manifestat que “la veritat és que havíem detectat que hi havia hagut unes irregularitats i el que vam fer és posar-ho en coneixement de qui crèiem que ho havien de saber i crec que han actuat en conseqüència pel que nosaltres els hi vam dir, però no només per això, sinó també per les pròpies averiguacions que ells han degut fer”.

Àlvarez ha defensat la feina de les diferents denominacions d’origen a l’hora d’evitar o denunciar situacions com aquestes que s’haurien produït a les instal.lacions de Reserva de la Tierra, ubicades al número 1 del carrer de Les Noves Tecnologies Les Borges del Camp. “La feina de les DO’s és marcar i preservar a tots aquells elaboradors que ho fan bé i defensa’ls dels que no ho facin de manera correcta“, ha manifestat Salustià Àlvarez.