Al traspassar les portes de les caves Rovellats es respira història pels quatre costats.  Ara, el celler impulsa un nou rumb estratègic amb una aposta decidida per la sostenibilitat i l’enoturisme. Sota la direcció de Josep Cardona, membre de la tercera generació de la família fundadora de Rovellats, les caves de Sant Martí Sarroca han engegat un pla estratègic amb l’objectiu de convertirse en un dels cellers de referència del sector del cava

Per fer-ho, Rovellats ha reestructurat part de la gestió comercial, ha renovat una part del portfoli de productes i ha creat nous serveis d’enoturisme amb un equip totalment renovat. Aquest canvi també s’ha efectuat en el procés d’elaboració, ja que unes 50 hectàrees de vinyes propietat de Rovellats s’han reconvertit a ecològiques. “Aquest fet permetrà ser més respectuosos amb el medi ambient i obtenir uns vins més saludables. Rovellats és una empresa socialment responsable, compromesa i sostenible. A través de diverses accions i inversions dins el celler, Rovellats ha disminuït el seu impacte ambiental i col·labora en diversos programes socials i solidaris“, explica Josep Cardona.

Josep Cardona, en una de les vinyes de Rovellats/ Foto: JC

Un exemple és la disminució del consum de l’aigua, l’ús de materials reutilitzables o reciclables i l’ús d’energia verda“, continua Cardona. Per altra banda, Rovellats participa en diversos programes de reinserció social i en accions solidàries, com el Festival MusicVeu que organitza Pinnae en benefici d’entitats socials del Penedès. “Aquesta sensibilitat per la terra, les persones i el territori es transmet en tot allò que fa Rovellats. Forma part dels valors de la companyia i els transmet entre els seus consumidors per fomentar una vida saludable i sostenible“, manifesta Josep Cardona.

La importància de l’enoturisme
Rovellats també presenta nous paquets enoturístics dirigits a totes les edats. Algunes d’aquestes activitats són fixes i es poden reservar durant tot l’any com podrien ser les visites comentades amb tast de producte, els esmorzars a la vinya, les rutes amb bicicleta o el servei de CavaBar que cada cap de setmana obre les seves portes de 12.30 a 14.30h amb entrada lliure.

Però també es programen activitats de forma puntual, com els “Rovellats Vinyls by John Jacobsen”, un acte destinat a públic jove que ofereix un maridatge perfecte entre la música d’una sessió de dj i els vins i caves Rovellats. També s’han organitzat sessions de ioga, concerts, narracions de contes per a adults, tallers infantils o showcookings. A la vegada, Rovellats forma part dels cellers de La Carretera del Vi, una experiència enoturística de 13 cellers promocionades sota una sola marca. “Un format exitós i que des de Rovellats hi creiem com a eina molt important per tal de destacar l’enoturisme“.

Rovellats, una cava amb una estructura única al món
Rovellats és una història d’amor a la terra, a les persones i al cava“. Un projecte familiar que actualment gestiona la tercera generació de la família i que des de Sant Martí Sarroca (Alt Penedès) ha anat evolucionant a partir d’una filosofia de treball basada en la qualitat. Sota la Masia del segle XV i situada a 12 metres de profunditat, la cava de Rovellats és única al món per la seva original estructura d’estrella de sis puntes i una rotonda central. L’experiència acumulada d’aquest celler, “es tradueix en elegància i rigor, però sobretot, en fidelitat i respecte a la terra. Rovellats aposta per la qualitat màxima dels seus productes gràcies a la producció de reserves limitades“.