El Celler Masroig ha celebrat, l’acte de presentació del Vi Novell 2021, “mantenint viu el compromís amb la cultura i la tradició“. La Festa del Vi Novell va comptar amb l’assistència d’una seixantena de professionals que havien rebut invitació prèvia i que van poder gaudir en exclusiva de la presentació de la nova anyada

L’objectiu de celebrar la festa en un format reduït va ser en tot moment el d’evitar actes multitudinaris, en un exercici de responsabilitat i prudència. No obstant això, el fet de tornar a la presencialitat va suposar alhora un pas endavant en la recuperació d’una festa ja consolidada en el sector del vi com una jornada clau dins de la DO Montsant.

Un moment de la performance del grup reusenc ‘Si flota es bruja’/ Foto: JC

La Festa del Vi Novell va començar amb l’actuació del col·lectiu artístic performatiu ‘Si flota es bruja’, per donar pas a continuació a la nova visita enoturística que ofereix el celler fins a finals de 2021. Els assistents van poder endinsar-se en els passadissos subterranis del Celler Masroig, espai on estan ubicats els trulls centenaris, i descobrir com ha evolucionat el concepte del Vi Novell durant aquests 12 anys.

Presentació oficial del Vi Novell

Un cop finalitzada la visita, va tenir lloc la presentació oficial del Vi Novell, a càrrec del director comercial del celler, Rafel Pino, qui va parlar amb orgull de l’origen del Vi Novell. “Fa 12  anys, després de parlar amb Toni Falgueras, qui sentia gran passió per recuperar aquesta tradició, vam agafar el seu testimoni i vam començar a fer Vi Novell. Teniem clar que seria el vi de sempre i, com mai, vam anar treballant-ho i fent festes de presentació que, any rere any, generaven més expectació”, va afirmar.

Pino també va fer referència al concepte del Vi Novell d’enguany, que gira entorn als moments quotidians. “L’aturada d’aquests últims anys ha estat molt dura per a tots, però després ens ha fet recapacitar i pensar en les coses senzilles que havíem deixat enrere i que ara estem començant a recuperar a poc a poc”, va afegir.

Judit Martín, padrina de la 12a edició

A continuació, va donar pas a la protagonista de la 12a edició, l’actriu catalana Judit Martín, qui enguany s’ha convertit en la padrina del Vi Novell. L’artista, coneguda per les seves intervencions a programes com ‘Crackòvia’ o ‘Polònia’, va pronunciar el tradicional pregó en clau d’humor per després dur a terme un joc d’improvisació amb els assistents.

Un cop finalitzat el pregó, va tenir lloc un dels moments més esperats de la festa i és quan el padrí ha d’espinjolar la bóta del Vi Novell, una tradició que es ve realitzant des de fa generacions i que s’ha mantingut fins a dia d’avui. La bóta va permetre que els assistents degustessin el Vi Novell, acompanyant-ho amb tapes, pinxos i embotits a càrrec de la Carnisseria Nogales.