Mas de la Rosa Vinyes Velles 2018 (DOQ Priorat), aconsegueix 99 punts sobre 100 a la Guia de Vins Gourmets 2022, la màxima puntuació que atorga aquesta publicació. Per segon any consecutiu, aquest vi negre del Priorat passa a formar part de l’anomenada Lliga 99, integrada en aquesta ocasió per un total de 25 vins. A diferència de l’edició anterior, Mas de la Rosa és l’únic representant català; els altres vins procedeixen de les denominacions d’origen Ribera del Duero, Toro, Rioja, Toro, Jerez, Montilla-Moriles i Bierzo

El comitè de tast, compost per sommeliers, tastadors, enòlegs i periodistes, ha tastat a cegues i ha valorat un total de 3.460 vins i ha referenciat més de 1.100 cellers a la 37a edició d’aquesta guia vinícola de referència. La 2018 és la tercera anyada d’aquest projecte que va impulsar Miquel Torres Maczassek, cinquena generació de Família Torres, juntament amb l’enòleg Jordi Foraster, “per donar veu a la finca històrica Mas de la Rosa, a Porrera, i capturar la singularitat d’aquest preciós racó del Priorat. El vi parla dels vells ceps de carinyena i garnatxa de més de 80 anys, plantats en costers sobre sòls de llicorella; també parla del paisatge captivador, de la seva bellesa i la seva història, i de la tranquil·litat que impregna aquesta petita vinya de només 1,9 hectàrees“, expliquen fonts del celler.

Mas de la Rosa -expliquen- és sinònim d’elegància i delicadesa, una expressió honesta de la vinya i de l’anyada 2018, considerada una molt bona anyada al Priorat, amb temperatures fresques i pluges durant el període vegetatiu, que va afavorir una maduració del raïm lenta i gradual“. A partir del 2021, Família Torres està treballant per regenerar els sòls de la vinya i recuperar la fertilitat natural i la biodiversitat, i alhora contribuir amb aquestes accions a minimitzar els efectes del canvi climàtic, en el seu compromís amb la viticultura regenerativa.

El vi forma part de la col·lecció antològica de Família Torres, cinc vins que comparteixen discurs i relat ja que representen fidelment la vinya on neixen i l’esforç per atorgar a cadascun una identitat que els singularitzi en un recorregut per diferents denominacions d’origen catalanes: Penedès, amb Mas La Plana i Reserva Real, Conca de Barberà amb Milmanda i Grans Muralles, i Priorat amb Mas de la Rosa“.