Territori Salamandra és el projecte de custòdia fluvial, voluntariat i educació ambiental que vetlla per la conservació de la salamandra i d’altres amfibis a la conca del riu Gaià i que porta a terme l’Associació Mediambiental La Sínia. Vinyes Conca del Gaià sorgeix de la col·laboració entre aquesta associació i el celler Vinya Janine de Rodonyà

El vi Territori Salamandra es tracta d’un Xarel·lo, anyada 2020, “fresc i vibrant amb notes herbàcies i salinitat“, emparat per la Denominació d’Origen Tarragona. “Es tracta d’un vi que prové d’unes vinyes adultes de més de 30 anys conreades mitjançant l’agricultura ecològica, amb uns rendiments baixos però d’alta qualitat i en un entorn idíl·lic en el terme municipal de Montferri, i que serà on, gràcies a l’acord de col·laboració la citada associació i el celler Vinya Janine, s’instal·laran capses niu per a ocells i ratpenats“, expliquen fonts de l’associació.

El cost de l’ampolla són 6€ que aniran íntegrament destinats a ajudar a crear i conservar hàbitats per les salamandres locals i altres espècies que es troben al riu Gaià com a part del projecte Territori Salamandra. “Creiem de tot cor que és sens dubte un reflex de la importància de l’estima i el respecte cap al medi natural, de la cura del paisatge heretat que ens envolta i de la flora i de la fauna que hi habita i conviu amb nosaltres“, comenten.