La decisió ha estat avalada per la comissió organitzadora de l’esdeveniment – composta entre altres organismes per la Federación Española del Vino (FEV), el Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación (MAPA), España Exportación e Inversiones (ICEX), la Confederación Española de Consejos Reguladores Vitivinícolas (CECRV) i l’Associació Vinícola Catalana – davant la incertesa i les restriccions de mobilitat generades pel context actual i per garantir-ne una gran edició.

D’aquesta manera, la celebració del certamen, prevista inicialment del 7 al 9 de febrer del 2022, tindrà lloc a la primavera, al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona. Les noves dates busquen celebrar el saló en un context més idoni “que permeti preservar la seva proposta de valor, garantir el màxim retorn a les seves empreses participants i assegurar la projecció de futur que té el saló, com vam veure a la seva reeixida primera edició”, afirma J. Antonio Valls, director general d´Alimentaria Exhibitions, societat de Fira de Barcelona que organitza BWW.

El trasllat de BWW a abril coincidirà amb la celebració d’Alimentaria & Hostelco, que es durà a terme del 4 al 7 d’abril del 2022 al recinte Gran Via de Fira de Barcelona. La simultaneïtat d’aquests salons serà, però, un fet totalment “excepcional”, fruit del context actual.

Després de la propera edició, BWW optarà per celebrar-se cada any, per la qual cosa tornarà al febrer de 2023, ocupant el primer lloc al calendari internacional d’esdeveniments vitivinícoles. BWW 2022 preveu la participació de més de 600 cellers i la pràctica totalitat de Denominacions d’Origen i Consells Reguladors, així com la visita de prop de 20.000 professionals. A la seva primera edició de febrer de 2020 van acudir 550 firmes expositores i 15.600 professionals, un 13% procedents de 54 països.