La Denominació d’Origen Catalunya, que any rere any comercialitza més de 42 milions dampolles arreu del món, aterra el dimecres de la setmana vinent –26 de gener- a Mèxic amb lobjectiu dexpandirse i consolidarse al mercat mexicà, un mercat creixent en els darrers anys per als vins d’aquesta DO

El propòsit de la DO Catalunyaés el de donar suport als cellers que formen part de l’acció amb la finalitatdobrirse camí al país mexicà. Així doncs, una dotzena de cellers emparats a la DO Catalunya han decidit sumarshi, presentant fins a 40 referències diferents amb l’objectiu d’oferir la màxima
representació dels vins d’una DO que permet als viticultors elaborarlos amb llibertat, innovació i
flexibilitat“, expliquen fonts de la DO.

Una de les finalitats de lacció “és posar en valor i reivindicar la mediterraneïtat dels vins catalans, i
específicament de la DO Catalunya, caracteritzats en termes generals per ser vins moderns i innovadors.
De color atractiu, amb una intensitat aromàtica mitjanaalta, bastant estructurats i amb una acidesa
moderada, que aconsegueixen un bon grau alcolic natural amb facilitat“.
En aquest sentit, la presentació de la DO Catalunya semmarca sota el lema Vinos mediterráneos con más de 2.000 años de tradición vitivinícola i tindrà lloc el 26 de gener a lHotel Geneve de Ciutat de Mèxic. Lacte està adreçat a professionals del sector tant de la Ciutat de Mèxic com daltres estats.

Entrant en detall, la jornada arrencarà a les 11:30h amb una presentació dels vins de la DO Catalunya en
una sessió b2b entre cellers i professionals assistents daltres estats.
A continuació, tindrà lloc un dinarmaridatge amb els vins de la DO Catalunya a càrrec dAnton Castellà, enòleg i secretari del Consell Regulador. Un cop finalitzat, es donarà pas a la segona sessió de presentació dels vins en una nova trobada entre cellers i professionals de Ciutat de Mèxic i altres estats, en format showroom. La jornada conclourà amb el tast dirigit Un recorrido por la DO Catalunya, per mostrar lampli ventall emparat en la Denominació dOrigen. De nou, serà Anton Castellà qui dinamitzarà el tast.

Sobre la DO Catalunya
La DO Catalunya, que sestén pel nordest de la península Ibèrica, concretament pel territori català entre
el Mar Mediterrani i els Pirineus, va ser fundada l’any 1999 seguint lexemple daltres models exigents,
com les dues regions vitivinícoles més prestigioses del món: AOC Bordeaux générique i Bourgogne AOC.

La DO Catalunya compta amb un total de 195 cellers inscrits, aglutinant més de 4.800 viticultors.El segell
de la Denominació dOrigen Catalunya és garantia de qualitat i dorigen. Al vi del territori mediterrani
intervenen també valors paisatgístics, tradicionals i culturals“, comenten.

Amb una comercialització de més de 42 milions dampolles, sha convertit en la denominació dorigen
catalana que més vi embotella, representant més del 50% del vi català amb DO. Al llarg de la seva
trajectòria, sempre ha tingut un pes molt important en els mercats dexportació, on a dia davui shi destina
el 50% de la comercialització.
La Unió Europea és el principal bloc dels mercats exteriors amb més de 14 milions dampolles comercialitzades. Pel que fa al continent americà, suposa pràcticament 1,5 milions dampolles exportades, xifra que es pretén incrementar en un futur gràcies a la vocació exportadora que sempre ha caracteritzat la DO Catalunya.