La Denominació d’Origen Catalunya ha confirmar avui que, davant l’advertiment dels Mossos d’Esquadra sobre la troballa també de Distintius de Garantia pressumptament falsificats per l’empresa Reserva de la Tierra, va determinar personar-se en la denúncia presentada iniciament per les DO’s Montsat, Terra Alta i la DOQ Priorat. En aquest sentit, el President del seu Consell Regulador, Xavier Pié, ha explicat que “la nostra DO ja es va personar a finals d’any passat com acusació particular en la causa per la pressumpta falsificació de distintius de control. El Consell Regulador, amb això, el que pretèn és conèixer el detall i l’abast dels fets i protegir els seus cellers, viticultors i viticultores de possibles accions fraudulentes“. Unes declaracions que complementen la primera reacció expressada ahir en el sentit de mostrar “l’absolut respecte sobre aquesta investigació policial i al secret de sumari“.

Recordem que segons va avançar ahir aquest diari digital VINASSOS, en el decurs de les investigacions iniciades pel cos del Mossos d’Esquadra arran de les denúncia inicial de les citades tres DO’s sobre una pressumpta falsificació de segells, s’hauria localitzat un nou gruix important de distintius falsos, en aquest cas corresponents a la citada DO Catalunya i també de la DO Tarragona.

Reserva de la Tierra hauria comercialitzat també ampolles de vi amb segells pressumptament il·legals de les DO’s Tarragona i Catalunya