El Nèctar Terrenal de Llopart renova la seva imatge posant l’accent en la icònica imatge de l’àngel del vi, obra del pintor Ginés Liébana. L’artista va cedir una de les seves reconegudes pintures a la família Llopart, “amb qui sempre ha mantingut una estreta relació, i l’obra va acabar esdevenint l’etiqueta d’aquest escumós“, expliquen fonts del citat celler. En aquesta pintura, Liébana, conegut com el pintor dels àngels, mostra un àngel que sosté una copa de vi en una mà i raïm a l’altra, “com si volgués fer-nos arribar aquest nèctar diví a la Terra”, expliquen.

Nèctar Terrenal és un semi dolç, l’escumós més llaminer de Llopart. El seu cupatge uneix dos vins monovarietals dels raïms Xarel·lo i Parellada, fruit de la viticultura ecològica i de respecte amb què el celler conrea les seves vinyes de muntanya en una de les zones més altes del Penedès. El Nèctar Terrenal incorpora un licor d’expedició parcialment envellit en bóta que li aporta el toc de dolçor òptima i les delicades pinzellades aromàtiques i gustatives que el caracteritzen.

Per a maridatges clàssics, sí, però també atrevits i de contrast
Des del celler el presenten com “l’aliat perfecte per a plats dolços i en destaquen que acompanya harmònicament les postres, equilibrant la sensació llaminera; però a la vegada convida a experimentar amb maridatges atrevits i contrastats, com ara amb foie o formatges blaus. Amb aquest escumós tan singular Llopart vol dignificar el mític vi de postres amb bombolles, en una combinació que equilibra frescor absoluta i un punt de dolçor“.

Ginés dels àngels
Ginés Liébana, a més de ser l’autor de la pintura que il·lustra el Nèctar Terrenal, va crear la peça “Cep 125”, una litografia d’homenatge en commemoració al 125è aniversari de Llopart que va acompanyar l’anyada 2006 de l’Ex·Vite. El pintor, dibuixant, escriptor i poeta Ginés Liébana va néixer el 1921 a Torredonjimeno (Jaén) i va formar-se com a artista a Córdoba, on va ser un dels fundadors de la revista Cántico. Al llarg de les dècades de 1970 i 1980 l’artista va consolidar la seva trajectòria amb nombroses exposicions on va mostrar la seva obra pictòrica: miniaturista, simbòlica, sensible, intensa i sensual, desglossada principalment en tres àmbits, els dibuixos d’àngels, els retrats i els quadres fantàstics.