Torres Brandy Zero Challenge, la primera competició global de projectes de cocteleries sostenibles, ja té finalista estatal. És el bartender Giacomo Giannotti, director del local barceloní Paradiso Cocktail Bar, considerat el tercer millor bar del món segons la prestigiosa llista World’s 50 Best Bars

El projecte presentat per Giannotti s’ha erigit guanyador a la final, que s’ha celebrat a Barcelona, pel seu “enfocament integral i ambiciós en la reutilització de la matèria orgànica i la gestió dels residus que genera l’establiment“. Giannotti s’ha mostrat il·lusionat per haver superat aquesta primera fase i convertir-se en un dels 8 finalistes que competiran el pròxim 31 de març a la gran final de Barcelona. Per ell, “és un somni poder fer la nostra cocteleria totalment sostenible sense residus i aportar el nostre gra de sorra a la comunitat i al nostre entorn”. I ha afegit que aquest premi “és una motivació per continuar posant el focus a la sostenibilitat, que per a nosaltres és molt important”.

Competien amb Paradiso tres candidats més: Francisco Javier Luna de l’Hotel Fariones de Lanzarote; Alejandro Garín de Café Caleta d’Eivissa, i Dany Morales de The Duplex Club de Mallorca. Cada un dels concursants, que havien estat pre-seleccionats d’entre una vintena de candidatures, han exposat el seu projecte de bar sostenible i elaborat la seva proposta d’eco-còctel innovador davant d’un jurat d’experts. Els aspectes que més ha valorat el jurat de les propostes de bars sostenibles han estat el “baix impacte mediambiental, l’ús d’energies renovables, la gestió dels residus, el disseny respectuós amb l’entorn, la innovació i responsabilitat social“. Pel que fa a l’eco-còctel, s’ha pres en consideració l’ús d’ingredients locals i productes de temporada, la gestió dels residus, el sabor, la creativitat i la tècnica utilitzada.

Torres Brandy Zero Challenge és la primera competició que repta a bar managers o bartenders de tot el món a presentar projectes de bars sostenibles per impulsar un canvi de mentalitat en la mixologia que anteposi el compromís ambiental. Participen en aquesta primera edició un total de 8 països: Espanya, Itàlia, Regne Unit, Finlàndia, Ucraïna, Lituània, Canadà i Mèxic.  Els guanyadors de les finals nacionals, que s’estan celebrant aquests dies, presentaran els seus respectius projectes en la gran final mundial, que tindrà lloc el 31 de març a Barcelona. El guanyador del certamen rebrà un premi econòmic de 25.000 euros per implementar el projecte al seu local i uns altres 5.000 euros per a ús personal. La competició la impulsa Torres Brandy, la marca de brandis creada el 1928 a Barcelona i la preferida pels bartenders de tot el món segons l’informe de marques 2021 de la revista Drinks International. L’objectiu és promoure alternatives de baix impacte ambiental en el món de la cocteleria per a contribuir a reduir les emissions de CO2 i els residus generats.

Sobre Juan Torres Master Distillers
Juan Torres Master Distillers és la divisió dedicada a l’elaboració de destil·lats de Família Torres. Els seus orígens es remunten al 1928, quan Juan Torres Casals, segona generació, va començar a elaborar brandis criats en roure, suaus i aromàtics, a partir d’una selecció dels millors vins blancs del Penedès (Barcelona). Avui, amb més de noranta anys d’experiència com a mestres destil·ladors, perfeccionant dia a dia l’art de la destil·lació, Juan Torres Master Distillers continua buscant l’excel·lència en cadascun dels seus destil·lats i elabora amb delicadesa deu referències de brandi, pisco i orange liqueur sota les marques Torres Brandy, El Gobernador i Magdala. A tots ells, els dota de personalitat i elegància i troba a la cocteleria el seu millor aliat per satisfer les demandes d’un nou consumidor que persegueix la singularitat i qualitat en els seus moments de diversió.