Ferran Vila Pujol, sommelier del restaurant gironí de La Banyeta, s’ha proclamat aquest migdia com a millor Sommelier de l’Estat en una prova celebrada a Madrid. Vila ha encapçalat una gran actuació dels sommeliers participants en nom de l’Associació Catalana de Sommeliers ja que la vallenca Anna Casabona (i delegada de vendes a Juvé & Camps) ha aconseguit la tercera posició i Audrey Doré (cap de sommelieria de Can Roca), la quarta.

Ton Albiol (tercer classificat al concurs de l’ACS d’enguany) i Ton Colet (guanyador del concurs al millor sommelier català d’enguany) també han fet un molt bon concurs. A destacar que d’entre els deu finalistes, tres han estat catalans, d’un total de més de 70 inscrits. En segon lloc s’ha classificat el sommelier madrileny Álex Pardo.

Els participants de l’Associació Catalana de Sommeliers
Ferran Vila Pujol, sommelier al restaurant gironí de La Banyeta. Millor sommelier de Catalunya el2018 i millor sommelier de l’Estat 2022.
• La vallenca Anna Casabona Paris, enòloga, sommelier i delegada de vendes a Juvé & Camps. Segona classificada al concurs de Catalunya d’enguany, tercera al concurs de 2019 i tercera en el concurs d’enguany organitzat per la UAES.
Audrey Doré, cap de sommelieria al restaurant gironí Celler de Can Roca. Guanyadora del Concurs del Millor Sommelier Català de 2019 i quarta classificada avui a Madrid.
Ton Colet Massana, sommelier al restaurant El Cigró d’Or  de Vilafranca del Penedès. Millor sommelier de Catalunya d’aquest 2022.
Toni Albiol, sommelier i propietari de l’Enoteca Divins (Martorell). Tercer classificat a l’edició catalana 2022.