LA CLARA, MAS DE LA SALA, LO TÍPIC DEL MEDITERRANI, CAL XIRRICLÓ i EL TRULL D’EN FRANCESC guanyen a la categoria B. TABLAFINA, LA GURMETERIA, EL CELLER, L’ERA DEL SALASSE, EL CORTIJO DE MONTBLANC  i LA TAVERNA DE LA BARBERIA reben els guardons de la categoria C. El premi especial d’aquesta edició recau en Toni Falgueras, propietari de la botiga de vins el Celler de Gelida

El Palau Reial de Pedralbes va acollir la desena edició dels premis CARTAVÍ, on es va distingir  a  setze restaurants catalans i la figura del botiguer i distribuïdor de vins, Toni Falgueras que va rebre el premi especial.  L’acte va ser  presidit per la  Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, el President de l’Associació Vinícola Catalana, Valentí Roqueta i la Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens.

El President de l’AVC,  Valentí Roqueta s’ha mostrat molt satisfet d’aquest tipus d’accions, com la de CARTAVÍ  ja  que els restaurants són els que marquen tendència en el consum de vins, a més perquè “en l’elaboració d’un vi, a banda de l’esforç i la il·lusió per crear un producte únic, es recrea la historia, el reflex d’un temps, d’una zona, d’un clima i una manera de fer… Des del sector vull agrair la implicació dels restauradors , així com l’interès i la passió que posen els seus professionals en conèixer els nostres vins i les històries que hi han darrera de cada ampolla  i cada copa de vi”.

Com dèiem abans, el premi especial de la 10ena. edició dels Premis CARTAVÍ ha destacat la figura i trajectòria professional de Toni Falgueras, al capdavant del Celler de Gelida, un negoci familiar fundat a l’any 1895 que ja va per la cinquena generació. Falgueras ha treballat en pro del sector del vi català. Sense oblidar, que aquests premis CARTAVÍ van crear-se, ja fa més de 20 anys,  amb el seu recolzament.

La Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà va clausurar l’acte destacant el reconeixement del sector “aquest esforç que aparentment sembla tan senzill com és el de servir a taula un vi del país. Gaudir de la gastronomia catalana és compartir un moment entre família, amb amics. Disfrutar dels nostres productes locals, de l’art culinari. I el vi és exactament el mateix, gaudir del territori, del paisatge i de la societat”. Al mateix temps va encoratjar a tot el sector del vi i la restauració a seguir treballant en aquesta línia d’evolució positiva.

L’Associació Vinícola Catalana, organitzadora d’aquests premis, es mostra “satisfeta per l’interès suscitat ja que aquestes iniciatives animen el consum de vins catalans a l’hora que desperta la curiositat del consumidor per saber més sobre el vi que esta consumint, de la seva zona d’origen, del seu procés d’elaboració, de les seves particularitats“.

En aquesta edició, CARTAVÍ ha comptat amb la col·laboració de l’INCAVI, FIVIN, l’Associació Catalana de Sommeliers, les dotze denominacions d’origen del territori català, les rutes del vi, els gremis de restauració i els patronats de turisme de Catalunya, entre d’altres.

LLISTAT PREMIS

Ciutat de Barcelona:
Categoria  A: WINDSOR
Categoria B: RESTAURANT LA CLARA
Categoria C: TABLAFINA

Província de Barcelona:
Categoria  A: RESTAURANT L’Ó de Sant Fruitós de Bages
Categoria B: MAS DE LA SALA de Sallent
Categoria C: LA GURMETERIA de Terrassa

Província de Tarragona
Categoria A:  QUATRE MOLINS de Cornudella de Montsant
Categoria B:   LO TÍPIC DEL MEDITERRANI de L’Ampolla
Categoria C:  EL CORTIJO DE MONTBLANC de Montblanc

Província de Lleida:
Categoria A:  LA BOSCANA de Bellvís
Categoria B:  CAL XIRRICLÓ de Balaguer
Categoria C:  EL CELLER de Montsonís i L’ERA DEL SALASSE de Salàs de Pallars
(ex aequo)

Província de Girona:
Categoria A:  ENTRE DOS MONS de Palamós
Categoria B:  EL TRULL D’EN FRANCESC de Boadella d’Empordà
Categoria C: LA TAVERNA DE LA BARBERIA de Palamós