El petit celler familiar situat a Rodonyà, Alt Camp, ha presentat el redisseny de la marca (logotip i etiquetes) i, sobretot, els nous vins que començaran a comercialitzar a partir d’aquest mes de maig. La imatge de marca és obra de Núria Farrés “qui va procurar que el nou logotip encaixés amb els valors i tarannà de Vinya Janine, proximitat, calidesa i experiència“, explica Janina Saumell. “Hem volgut crear dues línies diferenciades per orientar al consumidor apostant per les varietats tradicionals del territori però sense renunciar als vins que hem elaborat fins ara“.

Hem estat aquests darrers mesos en procés de fer diferents canvis de concepte, de la presentació des vins  també en oferir noves propostes amb l’objectiu de recuperar històries, vivències i emocions de casa nostra, molt vinculades a les terres familiars i als seus conreus”, comenta la Janina. En aquest moment surten al mercat tres vins concrets:

La Rabassa del Carlets, un vi que es fa amb unes vinyes d’una partida que un avantpassat nostre va llogar amb un pagès de Montferri (el Carlets) amb un contracte propi d’aquell temps. És una història molt bonica per explicar a través d’una ampolla de vi“.

– La Petita Júlia, “un Summoll amb una mica de Syrah que elaborem en homenatge a la meva filla Júlia, nascuda l’octubre de 2019”, explica la Janina Saumell.

– La tercera novetat és la La Tieta. “En homenatge a la tieta que encara és propietària d’algunes de les vinyes del celler i que tota la vida ha fet el possible per ajudar-nos a tirar endavant. Un cupatge de Sumoll i Syrah. Li volem fer un reconeixement en vida”, comenta. I aquesta presentació també ha servit per poder tastar una important novenat: El Cocó, un escumós ancestral elaborat amb de sumoll i xarel·lo.

La dissenyadora Farrés ha col·laborat en altres ocasions amb Vinya Janine en la creació de l’etiqueta del vi “Moments” i, recentment, “La tieta”. Com a escenari es va escollir la parada de La Masia, “la més emblemàtica ja que allí es troben els orígens de la família que des de fa diverses generacions s’ha dedicat directa o indirectament al món del vi i és aquesta vinya d’on provenen alguns dels vins que es van tastar“, explica Janina Saumell. Durant la presentació, també formant part del bell paisatge, com a teló de fons es va escollir el Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri.

Els vins tastats surant la presentació:
SaB (Sauvignon blanc ecològic 2021, DO Tarragona)
Miscel·lània (cupatge d’Ull de Llebre, Merlot i Syrah 2019, DO Catalunya)
SYH ( Syrah ecològic 2019, DO Tarragona)

NOVETATS:
La rabassa del Carlets (Xarel·lo ecològic 2021, DO Tarragona)
La petita Júlia (Syrah i Sumoll ecològic 2021, DO Catalunya)
La tieta (Syrah i Sumoll ecològic 2020, DO Catalunya)
I el seu primer escumós ancestral El cocó (Xarel·lo i Sumoll 2021).