Abadia de Poblet Rosat és el primer vi rosat elaborat amb raïm procedent de dins del Monestir de Poblet, l’únic celler de Catalunya ubicada dins d’un monestir. Es tracta d’un vi elaborat a partir de vinyes situades entre els 550 i els 700 metres d’altitud i mitjançant mètodes ancestrals que recorden a aquells que utilitzaven els monjos antigament. “Una aposta enològica del celler Abadia de Poblet que representa fidelment el valor de l’origen

I és que aquest vi és una interpretació d’un rosat del lloc d’on procedeix, i per això s’ha intentat intervenir el mínim possible en el procés d’elaboració“, expliquen fonts del celler. El raïm escollit va ser la garnatxa de les vinyes de dins del Monestir de Poblet, una zona que històricament havia estat vinya cultivada pels monjos durant dècades. L’altre raïm escollit és la varietat trepat de vinyes velles, un cultiu d’alçada, que va des dels 550 fins a pràcticament els 700 metres, en el que s’alternava amb el sembrat de cereals entre els ceps i amb ametllers a les vores de les vinyes, reunint així els tres cultius mediterràniament típics de la Conca de Barberà.

Un compromís per la tradició que també està present en totes les elaboracions del celler, com El Tossal de la Salut, el primer monovarietal de garnatxa tinta de la D.O. Conca de Barberà, o La Font Voltada, un trepat de finca fi, fresc i afruitat que representa fidelment el caràcter varietal de la regió. També en l’Abadia de Poblet Blanc, un vi lleuger, directe i caracteritzat per aromes a fruites carnoses i flors blanques elaborat amb macabeu i parellada; i Abadia de Poblet Tinto, un clar reflex de la personalitat del territori de Conca de Barberà“.

Tots ells, vins de monestir que representen fidelment el respecte i l’estima tant per els costums ancestrals, l’elaboració artesanal i l’entorn únic en el qual han estat recol·lectats i envellits“, manifesten des de Abadia de Poblet.