La Denominació d’Origen Terra Alta organitza demà dissabte 11 de juny el seu Concurs de Vins amb DO Terra Alta en el marc de la celebració de l’Eclipsi (11 i 12 de juny), la seva tradicional festa de benvinguda a l’estiu. La celebració de la gala de lliurament de premis arrencarà a les 21h a la plaça de Sant Salvador d’Horta de Sant Joan, l’espai on se celebrarà l’Eclipsi durant tot el cap de setmana 

El concurs de vins de la DO Terra Alta, que fins ara estava lligat a la Festa del Vi, passarà a celebrar-se anualment en el marc de l’Eclipsi amb l’objectiu de donar cabuda també als vins joves i convertir-lo, per tant, en un concurs més plural i inclusiu.  La inauguració oficial de la festa demà dissabte 11 a les 12h a la plaça de l’església. Serà el tret de sortida per a l’àmplia agenda d’activitats que ompliran el cap de setmana, i on els principals protagonistes seran els vins de la DO Terra Alta.

La mostra de vins estarà situada al nucli antic d’Horta i hi participaran 25 cellers de la DO Terra Alta: Altavins Viticultors, Bielsa Ruano, Caterra, Celler Alimara, Celler Arrelats, Celler Arrufí, Celler Balart, Celler Batea, Celler Coma d’en Bonet, Celler Josep Vicens, Celler La Botera, Celler Piñol, Celler Rialla, Celler Serra de Cavalls, Celler Xavier Clua, Cellers Tarroné,  Cooperativa de Gandesa, Estones Vins, Herència Altés, LaFou Celler, Les Vinyes del Convent, Rosendo Esteve Vins i Olis, Sant Josep Vins, Vins del Tros i Viticultors Bateans.

També la gastronomia tindrà el seu espai en aquesta festa, gràcies a la col·laboració amb l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Terra Alta. 12 restaurants de la comarca oferiran una sèrie de tapes per acompanyar els vins de la DO Terra Alta al llarg de tot el cap de setmana.

A més de les propostes al voltant del vi, durant tot el cap de setmana hi haurà diverses activitats culturals, tant per a grans com per a petits. Precisament aquests tindran un racó propi on, en horari de matí, tant dissabte com diumenge, podran participar en diversos tallers que inclouen, entre altes, pintura amb most.

Mentre els més petits gaudeixen de les seves activitats, els grans podran passejar pels arcs de la plaça per visitar exposicions de fotografia i pintura d’artistes locals, gaudir d’un recital de poesia musicada o d’un concert de gòspel a l’església d’Horta.