Finca Parera, Celler Altavins, Can Calopa de dalt i Can Morral del Molí formen part de la cinquena edició del projecte Verema Solidària 2022. Aquest any seran quatre les entitats receptores -i col·laboradores- dels fons solidaris: Saó Prat, La nineta dels ulls, Fundació MSD i Fundació Heura. Per commemorar aquesta cinquena edició, Verema Solidària planeja celebrar un sopar solidari a la tardor

Verema Solidària ha presentat al Palau Robert els actors principals que conformaran la cinquena edició, amb aires renovats i la tornada a vinya a l’horitzó. Enguany el programa conté quatre activitats d’estiu, quatre veremes que podran ser de diferents mides i diferents estils, segons la capacitat i possibilitats de cada celler. Són: Finca Parera. Sant Llorenç d’Hortons. Alt Penedès, Celler Altavins. Batea. Terra Alta., Celler Can Calopa-L’Olivera. Parc de Collserola. Barcelonès i el Celler Can Morral del Molí. Ullastrell. Vallès Occidental.

Cadascun d’ells oferirà una jornada enosolidària amb visita al celler, més les activitats que dissenyin al seu gust dins de tres categories: la Verema Solidària tal com s’ha fet en les edicions anteriors, amb capacitat fins a 300 persones aproximadament i dinar; la micro-verema, amb menor aforament i també dinar inclòs; i la jornada de portes obertes. Enguany, cada celler ha triat l’entitat a qui desitja que es destinin els fons recollits solidàriament i que també col·laboraran en l’organització de la verema. Quatre cellers, quatre entitats, que es repartiran els fons de manera equitativa. Un dels criteris marcats ha estat que siguin entitats de proximitat al territori dels cellers:

Saó Prat. El Prat de Llobregat. Entitat orientada a fer acompanyament, orientació, suport educatiu, formació i ocupació de persones en risc d’exclusió social.
La nineta dels ulls. Tarragona. Fundació de suport a la recerca en retinoblastoma, el tumor ocular més freqüent en menors de 6 anys.
Centre Heura. Barcelona – Gràcia. Centre d’atenció, acompanyament i acollida a persones sense llar. Fundació MSD – Dèficit Múltiple de Sulfactasa. Ullastrell. Entitat que recapta fons per a la recerca biomèdica d’aquesta malaltia minoritària.

Les dates de cada verema encara no estan definides. Cada celler està acabant de fer la seva previsió d’acord amb la previsió meteorològica i la varietat de raïm per tal d’oferir una experiència adequada als participants. Tan bon punt es tingui aquest calendari Verema Solidària en farà difusió a través de les xarxes socials i el seu web. Es preveu que sigui en els propers dies, abans que acabi el mes de juny. Juntament amb les dates s’informarà dels preus i les altres modalitats per participar-hi: fila zero, team-building, patrocini en espècies, voluntariat, etc.

D’altra banda també s’ha anunciat que Verema Solidària segueix oberta a noves propostes d’activitats, de cara a l’estiu o a la tardor. Qualsevol celler que s’hi vulgui afegir encara hi és a temps. I la tardor serà el moment per celebrar les cinc edicions de Verema Solidària. El moment per retre comptes dels resultats obtinguts i plantejar nous reptes amb un gran sopar solidari que aplegui el sector vitivinícola i el tercer sector. Els vins d’aquesta edició es presentaran públicament la primavera de l’any que ve, tal com s’ha fet en les edicions anteriors. Verema Solidària segueix comptant un any més amb l’ajuda del seu equip de voluntaris, que inclou sommeliers, comunicadors, personal tècnic, etc.

Més informació a: info@veremasolidaria.org