La Denominació d’Origen Montsant celebra divendres vinent -dia 1 de juliol al Palau Robert- de Barcelona una festa per commemorar el seu 20è aniversari. I ho fa acompanyada d’una quarantena de cellers que no han volgut perdre l’oportunitat de brindar amb tots aquells que han fet gran la DO al llarg d’aquestes dues dècades d’història.

Així, els assistents a la festa podran gaudir de més de 100 referències dels cellers Agrícola d’Ulldemolins, Alfredo Arribas, Bell Cros, Cal Bessó, Celler Cairats, Celler Cedó Anguera, Celler Comunica, Celler de Capçanes, Celler de l’Era, Celler Dosterras, Celler La Placeta, Celler Laurona, Celler Gritelles, Celler Masroig, Celler Noguerals, Celler Pascona, Celler Ronadelles, Celler Vendrell Rived, Cellers Sant Rafel, Celler Unió, Cingles Blaus, Clos Maria, Clos Mogador, Coca i Fitó, Companyia Vitícola Sileo, Cooperativa Falset Marçà, El Vi dels 20, Spectacle Vins, Estones Vins, Josep Grau Viticultor, Mas de l’Abundància, Mas de les Vinyes, Orto Vins, Portal del Montsant, Reeixir, Terravinyada, Terroir Sense Fronteres, Venus La Universal, Vinyes d’en Gabriel i Vinyes Domènech.

Música, gastronomia i art

A més de gaudir dels vins Montsant dels 40 cellers participants, els assistents els podran maridar amb una proposta gastronòmica de proximitat, i amb la música del grup d’electro swing Gianni Scianname.mTambé l’art tindrà un paper protagonista, amb la creació d’un quadre fet amb vi en directe, i altres sorpreses que aniran omplint tota la vesprada perquè els assistents gaudeixin d’una festa d’aniversari a l’alçada de la fita.

I aquells que ho vulguin, podran gaudir també dels vídeos que la DO Montsant ha preparat al llarg de l’any per celebrar el seu 20è aniversari. Sis capítols que parlen dels orígens de la DO, l’evolució de la viticultura, els cellers o els vins Montsant, entre altres molts temes. Tots amb persones que han tingut i tenen un paper fonamental dins la DO Montsant.

20 anys de DO Montsant

El 5 de novembre de 2001 es publicava al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el reglament de la creació de la Denominació d’Origen Montsant amb 28 cellers adscrits, la meitat dels que la conformen avui en dia (60). “En aquests 20 anys, la DO Montsant ha vist créixer el seu patrimoni vitivinícola amb l’esforç col·lectiu de viticultors, viticultores i cellers, sempre mantenint-se fidels a la seva filosofia i manera de fer, i amb l’excel·lència com a bandera“, expliquen des del citat organisme.