Brunus Blanc 2021 és la nova aposta del celler Portal del Montsant, elaborat a partir d’una vinya jove d’entre 20 i 30 anys en la zona sud de la DO Montsant. Una regió amb una llarga història vitivinícola, que porta elaborant vins des dels inicis del segle passat i que, amb els seus últims projectes, té com a objectiu “continuar sent fidel als seus orígens“.

Es tracta d’un vi blanc monovarietal elaborat amb raïm de la varietat garnatxa blanca 100%, una de les dues varietats autòctones de la DO Montsant, de la zona de Capçanes.
 “Es tracta d’un vi fresc i fi en boca. Complex en nas, de gran intensitat aromàtica (floral i fruita blanca) i amb un fons de notes tropicals”, explica la nora de tast del celler.

Aquest nou llançament, juntament amb Brunus i Brunus Rosé, formen una família que pretén arrelar el cultiu de les vinyes en una manera de viure, que representa fidelment el respecte per l’origen i un entorn únic com el Montsant.
 
El celler Portal del Montsant està situat en l’antiga cooperativa de Marcà, un edifici dedicat a l’elaboració de vins des d’inicis del segle passat. “Aquest emergent celler del Montsant destaca pel seu treball amb les varietats històriques de la zona: garnatxa i carinyena. Els vins són subtils, fragants i complexos, i prenen el seu nom (Brunus i Santbru) del fundador de l’orde monàstic dels monjos cartoixans, Sant Bruno de Colònia, presents a la comarca del Priorat des de 1194 i que van ser els impulsors del cultiu de la vinya“, expliquen fonts del citat celler.