El Celler Masroig amplia la seva agenda d’activitats per a aquest estiu amb noves propostes per a tots els públics. Es preveuen des de tastos i activitats culturals fins a experiències relacionades amb l’astronomia. Les diverses iniciatives estiuenques suposen, a més, el tancament de la campanya  ‘Tots busquem alguna cosa’, que porta activa des del 2021.

Exposició ‘Somriures del Masroig’ de Looking for smiles

El 23 de juliol de 19:00h a 21:30h es durà a terme al celler la inauguració de l’exposició fotogràfica ‘Somriures del Masroig’, amb la col·laboració de Looking for Smiles; un projecte creatiu que es podrà gaudir fins a la tardor i “que reivindica una societat més oberta i positiva buscant somriures arreu del món“. L’exposició vol representar un retrat de la vida quotidiana a través d’històries reals oferint un reflex de la vida rural que lluita contra la despoblació. L’exposició serà d’entrada lliure, a excepció dels vins de la gamma Les Sorts que maridaran l’activitat. El dia de la inauguració hi haurà també l’acompanyament de la música en directe d’OT Boquera.

Enoastronomia al Celler Masroig

De la mà del Celler Masroig i l’Associació Bocafoscant, han programat “una de les experiències més originals per a aquest estiu“. Els assistents podran gaudir d’una nit màgica que combina l’observació astronòmica amb un tast de tres vins de Les Sorts, acompanyat d’un piscolabis amb productes de proximitat, mentre es busquen les diferents connexions que hi ha entre la vinya i el cosmos. Serà el 29 de juliol a les 21:30h quan es reunirà tot el grup a les vinyes del celler i es buscaran diferents tipus d’estels i constel·lacions, a més d’observar amb el telescopi. A banda d’això, es compartiran històries d’astronomia popular del vi i la vinya; es parlarà dels colors dels estels i dels vins; i de Dionís, déu del vi i la vegetació. L’activitat té un cost de 26€ i una durada aproximada d’uns 90 minuts. A més, requereix reserva prèvia, ja que les places són limitades.

Curs d’iniciació al tast

Per als aficionats del món del vi, es durà a terme un curs d’iniciació al tast al Celler Masroig. El 16 de juliol, a partir de les 11:00h, els assistents podran conèixer més a fons com analitzar i tastar vins. A més, es podran endinsar dins dels antics trulls de 1917 i descobrir la història d’un celler centenari, la particularitat del territori i el caràcter de les varietats de raïm. L’activitat té un cost de 15€ i permetrà ampliar conceptes del món del vi: els aromes, els sabors, les diferents varietats i també sobre com aquestes evolucionen i es mariden. En acabar, es podrà gaudir d’un tast de vins de la mà del sommelier Rafel Pino.

Celler en família: Enigmasroig

L’activitat Enigmasroig, que s’allargarà durant tot l’estiu, està pensada perquè les famílies puguin visitar el celler de manera més amena. Es farà tot un recorregut en el qual els nens podran aprendre sobre la història del celler i veure com s’elabora el vi mentre desxifren una sèrie d’enigmes que els portaran a un premi al final de la visita. Des dels trulls centenaris fins a la nova nau de bótes, les famílies podran descobrir el celler i el món del vi de forma interactiva i divertida. El preu de l’activitat és de 10€ els adults i 5€ cada nen. Per participar és necessari reservar prèviament amb mínim dos dies d’antelació.