Diverses iniciatives estiuenques comptaran amb els vins de la DO Catalunya durant els propers mesos, maridant així vi i cultura. Algunes d’elles ja s’han posat en marxa, com és el cas de Biblioteques amb DO o Cinema a la Fresca a la Sala Montjuïc. D’altres, estan a punt d’estrenar-se, com Divendres DiVins.
Biblioteques amb DO: tots els dilluns de juliol a les 19h

Aquesta setmana s’ha posat en marxa el mes de la DO Catalunya a Reus, en el marc d’una nova edició de Biblioteques amb DO, iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI). Com ja és habitual, les sessions es duran a terme tots els dilluns de juliol a les 19h als jardins de la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus.

Tot aprofitant les activitats de la DO Cat a la ciutat on hi té la seu, la DO Catalunya recupera el seu Escape Room, “activitat que ha tingut una molt bona acollida anteriorment, per instal·lar-se a la Biblioteca de Reus“. L’experiència estarà disponible només el 14 de juliol en quatre torns diferents: a les 16h, a les 17h, a les 18h i a les 19h. Així doncs, les persones que hi vulguin participar, hauran de reservar plaça prèviament al web de l’Ajuntament de Reus per a un grup de màxim 6 persones.

Cinema a la Fresca: de l’1 de juliol al 5 d’agost
El passat divendres es va estrenar una nova edició del cicle Cinema a la Fresca de la Sala Montjuïc, amb la projecció de diverses pel·lícules de qualitat, cinema d’autor, clàssic i de culte, com poden ser Grease, Alcarràs, Interstellar, Lost in Translation o Relatos Salvajes, entre d’altres. Els vins oficials són els de la DO Catalunya, col·laboradora habitual del cicle. Els vins maridaran tota la programació d’aquesta edició, que es va estrenar l’1 de juliol i s’allargarà fins al 5 d’agost.

VII Divendres DiVins
Arriba la VII edició de Divendres DiVins, on 6 denominacions d’origen catalanes, entre elles la DO Catalunya, combinen una visita en un espai patrimonial amb una proposta artística i un maridatge de vins. L’activitat, que té un cost de 5€, tindrà lloc el proper 15 de juliol a les 19:30h al Reial Monestir de Santes Creus. Per poder participar, és necessari realitzar reserva prèvia.

10a Edició de Terrats en Cultura
Els Terrats en Cultura, organitzats per Coincidències, són una sèrie d’activitats culturals que es van posar en marxa el 22 d’abril i que transcorren en diferents terrats de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.
La DO Catalunya, a més de maridar les diverses activitats, serà coprotagonista d’un dels espectacles de la temporada. Serà el dijous 21 de juliol a les 20:30h, maridant vi i música amb el grup ‘TRONCO’, un duet de germans barcelonins que escriuen cançons per equilibrar l’increment del buit.

La DO Catalunya torna al Tast Vertical de Catalunya Ràdio
Un any més, la DO Catalunya torna a patrocinar el programa de vins de Catalunya Ràdio, Tast Vertical, que torna a antena els caps de setmana de juliol i agost. De la mà d’Empar Moliner i Àlex Torío, els oients descobriran novetats de la DO Catalunya i coneixeran les múltiples activitats que la DO prepara per aquest primer estiu de post-pandèmia.