La Denominació d’Origen Catalunya organitza la 9a Ruta dels Vins en el marc de la Festa Major de Gràcia, que se celebrarà a Barcelona la setmana del 15 al 21 d’agost. Es recupera el lema A cada carrer, tasta un vi amb un total de 14 punts de tast. Cada tarda, es realitzarà a un carrer guarnit concret el tast guiat de la referència que correspongui al punt de la ruta. D’aquesta manera, al llarg dels dies els visitants podran conèixer de primera mà les característiques de la DO Catalunya, els cellers i els vins que s’hi emparen. Ben aviat es podran consultar els horaris al programa i a la web de la docat.cat.

Els carrers que participaran són els següents: Plaça Rovira, Puigmartí, Perill, Fraternitat de Dalt, Joan Blanques de Baix de Tot, Providència, Joan Blanques de Baix, Placeta Sant Miquel, Plaça Poble Gitano, Ciudad Real, Mozart i Jardins Manuel Torrente.

D’altra banda, i com ja és tradició, el 17 d’agost a les 19h es realitzarà el Macro Tast Guiat. S’hi tastaran cinc referències de vi durant una hora aproximadament i es tracta d’una activitat amb places limitades, que tindrà lloc a l’Espai Tasta-Gràcia (Jardins Manuel Torrente del C/ Alzina) en col·laboració amb l’entitat cultural i gastronòmica el Cargol Graciós.

A més, la DO Catalunya premiarà els guanyadors del “Concurs de Balcons, Portalades i Comerços Guarnits” amb un lot de vins DO Catalunya. El veredicte es farà públic el dia 17 d’agost de 2022 a les 18h a la Plaça de la Vila de Gràcia.

Concurs d’Instagram de la #RutaVinsDOCAT

La DO Catalunya organitza també la 4a edició del concurs de fotografies compartides a Instagram tot prenent vins de la DO Catalunya als diferents punts de la ruta de vins de Gràcia. Entre els participants se sortejarà un lot de vins de la DO. La DO Catalunya participa en aquesta popular festa major del barri barceloní amb l’objectiu de promoure la cultura del vi com a part indispensable de la gastronomia catalana, de la seva història i la seva tradició.

Altres accions de l’estiu a la DO Catalunya: Torna Mrs Vin!

Durant les properes setmanes d’estiu, la Mrs Vin farà de guia per diferents escenaris on poder gaudir de les vacances amb la DO Catalunya. Agafa així el relleu de Mr Vin, que en anteriors edicions ja ens havia portat de ruta per gaudir del vi sense complexos. Demà es publicarà el primer capítol que escenifica aquest relleu de Mr Vin cap a Mrs Vin, i a partir de la propera setmana, cada dijous es publicarà un nou capítol que es podrà seguir tant des de les xarxes socials de la DO com dels perfils d’Enoturista. Com diu Mrs Vin, “gaudir del vi és fàcil, amb la DO Catalunya“.