Una trentena de curtmetratges entraran a concurs en la sisena edició del festival In-FCTA, el Festival de Cinema de la Terra Alta, que arrenca el pròxim 31 de juliol a Bot. En total, 33 curtmetratges seleccionats entre un total de 200 són els candidats a la secció professional del festival, In-FCTA HighLand Pro, així com a la secció amateur, In-FCTA HighLand

Les projeccions arrencaran dilluns 1 d’agost a les 22h a la plaça de l’Església de Bot. En aquesta primera jornada participaran alguns dels directors i directores, productors i productores i actors i actrius implicats en les obres candidates a la secció HighLand Pro. Després de les projeccions, hi haurà un petit col·loqui per tal d’intercanviar impressions amb el públic. Aquesta activitat comptarà també amb el suport dels vins de la Denominació d’Origen Terra Alta.

Els curts que es projectaran en aquesta primera sessió del concurs seran: Rewind, d’Amaia Sebastian; Amores eléctricos, de Josep Maria Jolis; Parresia, d’Ignacio Lasierra; Parlez-vous?, d’Aitor de Kintana; Una buena causa, de Miguel Aguirre García; De menos, de Maria José i Cristina Martín Barcelona; Color, d’Eva Jakubovska; Guarda, de Pablo Arreba; Volvemos en 5 minutos (spots paralelos), de Felipe Garrido Archanco; Vull ser pastora, de María Velasco; Inútil, de Raquel Guerrero; Árido, de Paula Amor; La bici, d’Antonio Oliete; Keroseno, d’Ander Reviejo; i Murs, de Roger Villarroya.

A més de les peces que entren a concurs, es projectaran també dos curtmetratges premiats en el Festival Internacional de Cinema de Lanzarote: Pintango, de Rodolfo Pastor, guanyador en la categoria d’Animació, i Madres, de Daniel León Lacave, Millor Curt Canari i Premi del Públic. La segona sessió de projecció de curts candidats a la secció HihgLand Pro d’aquesta sisena edició serà divendres 5 d’agost (camp de futbol de Bot, 22h), on també participaran membres de la direcció i el repartiment de les diferents obres.

La selecció de curts per a aquesta jornada: Work It Class!, de Pol Diggler; Cliché!, de Giuseppe Rattá Gutiérrez; Joan tiene un secreto, de Christian López Lamela; Desviación típica, de Paco Ruiz; Pocos, buenos y seguros, d’Ales Payá i Gorka Lasaosa; Stains, de Roger Villarroya; i Coleccionismo, de Marcos Gualda. En aquesta jornada es projectaran també els curtmetratges presentats a la secció amateur i de baix pressupost In-FCTA HighLand: Berta, de Violetta Mariani Alcoverro; Per tota la humanitat, de Pau Albiac Bello; Ring of faries, de Miquel Bladé; Tres días, de Luis Alberto Martín Bravo; Alba, de Jordi Sallén; Neus Català, d’Anna Tobia Ferrus; Tot allò que mai et vaig dir, d’Anna Rodríguez Valero; El diablo que me persigue, d’Anna Guimerà; i Eternal, d’Andrea Lizarte.

La gala de lliurament de premis del Concurs de Curtmetratges In-FCTA 2022 serà dissabte 6 d’agost a les 22h al camp de futbol de Bot. Els membres del jurat, que enguany està format per l’actriu Malena Alterio, els actors Francesc Orella i Canco Rodríguez, i la directora de càsting Déborah Borque, faran entrega dels trofeus LoFato 2022 d’aquesta sisena edició.

Projeccions fora de concurs
A més dels 33 curts que entren a concurs en aquesta edició, els assistents al festival podran gaudir d’altres projeccions al llarg de tota la setmana, tant de curts com de llargmetratges. Així, dimarts dia 2, al Celler Herència Altés (20h) es projectarà la pel·lícula Alcarràs, film dirigit per Carla Simón, guanyador de l’Os d’Or a la darrera Berlinale i que ha catapultat els espectadors de cinema en català a màxims de rècord. Tots els membres del repartiment hi seran presents per presentar el film i debatre després amb els assistents.

Ivan Massagué, un actor molt vinculat amb el territori i el món del vi.

El dimecres dia 3, jornada dedicada a les famílies, serà també temàtica pel que fa a les projeccions. Grans i petits podran gaudir a partir de les 19:30h al camp de futbol de Bot, de curts seleccionats per la Secció In-FCTA Mini arran del projecte In-FCTA Escoles. I a continuació, projecció de curtmetratges d’anime per a públic familiar de la secció HihgLand Pro: Roberto, de Carmen Córdoba González; i Wonderful ideas, de David Carrizales.

Dijous 4 l’acció torna de nou a Gandesa, en aquest cas al Celler Figueres(22h) on hi haurà sessió doble. Primer, projecció del curt Cemento y acero, d’Oriol Villar, Millor Curt de Ficció Nacional al Festival Internacional de Cinema de Lanzarote, i a continuació, Toscana, un film còmic de Pau Durà, protagonitzat per Malena Alterio i Francesc Orella, membres del jurat d’aquesta edició d’In-FCTA, i que hi seran presents per xerrar amb els assistents un cop finalitzada la projecció.

Sobre In-FCTA
El Festival de Cinema de la Terra Alta, In-FCTA, neix a Bot (Terra Alta) l’any 2017 de la mà de l’actor Ivan Massagué, director del Festival, i de Sorolla’t, grup de dinamització local de Bot. Es tracta d’un festival que té el cinema com a eix central, però que el combina amb moltes altres expressions artístiques i culturals. L’objectiu principal del Festival de Cinema de la Terra Alta és generar un projecte que promogui, difongui i potenciï l’art cinematogràfic en un format de qualitat i per a tothom, presentant i promocionant talents nacionals i internacionals, i combinant-lo amb altres arts escèniques, visuals, plàstiques o musicals, a la vegada que aprofita totes les oportunitats de la terra que l’acull, terra de vins i de gran producte. Un projecte que vol donar resposta a les necessitats, inquietuds i expectatives actuals, i que parteix de la coneixença de la gairebé inexistència de propostes culturals i artístiques d’aquesta índole a la comarca de la Terra Alta.