Sherpa Capital ha explicat que ha comprat aquesta companyia en el marc del concurs d’acreedors, al que va arribar per una denuncia per l’ús fraudulent de la denominació d’origen, denúncia presentada primer per tres DO’S: Montsant, Priorat i Terra Alta i després ampliada per les denúncies de la DO Tarragona i la DO Catalunya. Aquesta operació ha estat  realitzada sota l’aixopluc del bufet d’advocats Cuatrecasas, qui  ha estat l’assessor de la compra venda. La intenció d’aquesta ’empresa compradora’ és la invertir per tal de fer-la créixer i esdevenir “una plataforma líder a Espanya en el segment del vi“.  Durant la primera fase del projecte, el focus se centrarà en recuperar les xifres de l’antiga Reserva de Terra i “consolidar el seu creixement en els mercats estratègics on la companyia té presència.” Aquesta operació suposa l’entrada del fons en el sector del vi a partir de la qual vol “planificar reforçar l’equipament, millorar l’estructura comercial, maximitzar el model de negoci actual i optimitzar els processos“. El fons explica també que te la intenció de nomenar a un nou equip gestor.

Segons ha explicat el director d’inversions, José María Retana: “per a Sherpa, entrar al sector vitivinícola és una fita il·lusionant que suposa la primera pedra del nostre projecte en el sector del vi”, treballarem per donar el major impuls possible a l’antic projecte per tal d’aportar nous coneixements i apuntalar-lo al sector, així com buscar sinergies amb da’ltres empreses dels món alimentari”.

EL GRUP RESERVA DE LA TIERRA HAURIA FALSIFICAT PROP DE 29 MILIONS D’AMPOLLES DE CINC DO’S CATALANES ENTRE ELS ANYS 2019 I 2020

ELS DELICTES QUE LES EMPRESES DEL GRUP RESERVA DE LA TIERRA HAURIEN COMÈS AMB LA FALSIFICACIÓ DELS SEGELLS DE GARANTIA DE LES DO’S

Sherpa Capital realitza aquesta operació des de la seva rama d’operacions especials. A la primavera del 2020, en ple confinament, el fons va llançar el seu segon fons per invertir en empreses i una situació financera delicada. El mateix fons d’inversió, durant les últimes setmanes s’ha adquirit Albastar, companyia aèria de vols xàrter, que també ha rebut el suport del fons de rescat empresarial Cofides. Sherpa Capital compta amb un fons especialitzat i empreses de mitjans, amb les quals ha invertit en diversos sectors. Altres sectors on hi té diverses inversions són en cadenas de gymnasos, també en una companyia de lloguer de bicicletes o com a fabricant de mobles de cuina.