La Confraria de Pescadors de Cambrils ha lliurat avui els certificats anuals als tres restaurants que aposten pel producte de proximitat i compren el peix directament a la llotja de Cambrils: Les Fonts, el Denver i el restaurant de la Confraria. Enguany l’acte de lliurament s’ha recuperat després de la pausa per la pandèmia i per això els diplomes acrediten la participació a la subhasta durant els anys 2020, 2021 i 2022.  Les distincions han estat rebudes per Laia Rom (Les Fonts), Llorenç Blasco (Restaurant Denver) i Quim Sentís (La Confraria). Aquesta convocatòria ha servit en gran part per destacar l’esforç i el compromís d’aquests restauradors amb el producte dels pescadors cambrilencs tot i que també ha traspuat una certa decepció tant dels responsables de la Confraria com dels representants municipals pel fet que no hi hagi una major quantitat de restaurants que “facin la compra del peix que directament a la Llotja de Pescadors de Cambrils“.

Tant el Patró Major, Francisco Gil, com la Secretaria de la Confraria, Clàudia Masdéu, han explicat que han portat a terme diverses iniciatives per incentivar aquesta compra directa dels restauradors cambrilens però fins ara no ha donat bons resultats. Fins i tot es va posar en marxa un procés de comprar per internet, però que en el cas de Cambrils no ha acabat de funcionar. Gil i Masdéu han explicat que mantenen les esperances en trobar mecanismes per incrementar aquesta adquisició del producte de la mar per part dels restauradors.

L’acte s’ha portat a terme a la Confraria i ha comptat amb la participació de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, i el Patró Major de la Confraria de Pescadors de Cambrils, Francisco Gil.

L’alcalde de Cambrils ha agraït als restaurants “el seu compromís amb el producte de quilòmetre zero i també ha felicitat a la Confraria per no defallir i continuar treballant per posar en valor el peix dels pescadors de Cambrils“. Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica ha assegurat que “Cambrils és mar i no s’entendria sense la gran tasca que fa la Confraria i els pescadors cambrilencs per portar a taula el millor peix”.

Per acabar, el Patró Major ha destacat l’esforç dels restaurants que van a la subhasta per oferir peix fresc de proximitat a la seva clientela i ha explicat que la Confraria ha creat unes etiquetes amb un QR que proporciona informació del peix. A través d’aquest codi, que de moment s’està posant als peixos més grans, es pot saber de quina barca és la peça, quan i com s’ha pescat, entre altres detalls que aporten informació de la traçabilitat de la pesca.