L’experiència ha comptat amb la participació d’11 restauradors, una vintena de cellers i 6 productors gourmet d’arreu del país

Es tracta d’una experiència gastronòmica i sensorial prèmium, per “posar en valor la qualitat gastronòmica de la població; i va tancar una temporada turística, marcada per la plena ocupació“. En aquest sentit, l’Alcalde de Salou s’ha mostrat satisfet “pel nivell de qualitats de cellers, productors del món del vi i -també- per la col·laboració de la restauració de Salou“. En aquesta segona edició, hi han participar 11 restaurants i 6 col·laboradors; oferint 6 degustacions, 20 showcookings i dues postres, de màxima qualitat, maridats amb els vins i caves “d’una vintena de cellers, de primer nivell“.

Els 11 restaurants participants, entre els quals, l’Estrella Michelin, ‘Deliranto’, del chef Pep Moreno, van ser: Boquet; Cook & Travel; Deliranto; La Ibense Salou; La Pasión; Lunattic; Mesón del Segoviano; MRKT de Edu Cuesta; Rock & Grill; Taverna el Totxo; i Thai Salou.

Per començar, les persones assistents han pogut gaudir dels aperitius, a càrrec d’Ostras Sant Lluís; Xesc Reina, mestre xarcuter; TGT; i Balfegó. Van poder tastar pernil ibèric; sobrassada; formatges; i sushi; entre altres especialitats.

Els restauradors han creat una vintena de degustacions diferents, des de tartars, cremes, i calderetes; elaborades amb bacallà, calamar, gamba, llagosta, anguila, papada ibèrica, zamburinyes, sípia, fideus rossos, o bé patata trufada, entre molts altres productes de proximitat.

Pel que fa a les postres, La Ibense Salou ha preparat, primer, unes ‘prepostres’, consistents en un sorbet de préssec vermell; i, en segon lloc, un iogurt, concebut expressament per l’ocasió.

Les degustacions han anat acompanyades per una àmplia diversitat  del vins del territori, com ara: Miquel Pons; Torelló; Clos Galena; Gramona; Celler Cairats; Portal del Montsant; Vinos Ramsurt; Cellers Terra i Vins; Edetària; Perelada; Casa Gran de Siurana; Josep Foraster; Vilarnau; Mas Alta; Celler Piñol; Celler Vall Llach; Celler Xavier Clua; Josep Grau Viticultor; Vinyes del Terrer; Estones Vins; i Cara Nord.

Aquesta nova edició ha comptat amb l’assistència de l’alcalde Pere Granados; el president de l’AEH de Salou, Pep Moreno; el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez; entre d’altres regidors/es de l’Ajuntament de Salou; i autoritats i personalitats del municipi i del territori, com el president de la Federació AEHT, Francesc Pintado, i altres membres de l’entitat.

El celler mallorquí, Selva Vins, amb la representació de diverses varietats autòctones.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat que “és un acte molt important de demostració de la gastronomia de Salou i de l’enologia dels cellers que ens envolten, no només del territori, sinó, també, de les illes”, en referència a la presència dels vins del celler Selva Vins així com del seu viticultor, Carlos Rodríguez Furthman. La presència també del mestra xarcuter Xesc Reina, amb les seves megasobrassades també ha aixecat una gran expectació durant la celebració de l’acte.

Granados ha remarcat també “l’esforç i la tasca dels professionals de la restauració que han participat en l’organització d’aquest gran esdeveniment, a través de l’AEH de Salou; així com de la regidoria de Dinamització Econòmica, i del Patronat Municipal de Turisme i la confiança en Salou, per part dels cellers, atès que han escollit el municipi per exhibir els seus productes més selectes i de major qualitat“.

Per la seva banda, el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou, Pep Moreno, ha afirmat que “estem molt satisfets del resultat; agraïts a la gent que ens ha acompanyat, i orgullosos perquè som davant de l’esdeveniment més especial i diferent que hi ha a tota la província. Esperem que l’any vinent puguem atraure més públic, encara, perquè el Gastro Wine & Music permet gaudir d’una nit màgica, amb alta gastronomia”.

Els seus organitzadors manifesten que el Gastro Wine & Music “no és només un esdeveniment gastronòmic, sinó una experiència sensorial única, que es va complementar amb un show acrobàtic de cocteleria, música en directe, un espectacle de màgia i l’actuació de DJ. Un maridatge únic, ubicat en un espai històric espectacular, com és la Torre Vella de Salou“.