Enguany se’n celebra la 35a edició, concretament els dies 4, 5 i 6 de novembre, amb la recuperació de tots els actes que per causa de la pandèmia de Covid havien estat suspesos, per exemple l’Aperitiu-Sopar del dissabte al vespre al Celler Cooperatiu de Gandesa.  Com ja és tradicional, el divendres tindrà lloc la 15a Nit de les Garnatxes Blanques a la sala de premses del Celler Cooperatiu, un sopar maridatge servit pel restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona (amb una Estrella Michelin).

Al llarg de tots aquests anys, la Festa del Vi de Gandesa “ha esdevingut, sense cap dubte, el gran aparador dels vins que s’elaboren a la Terra Alta, no només pel nombre de cellers que hi participen sinó també per la gran afluència de públic, amb més de 14.000 degustacions servides l’any passat“, expliquen fonts de l’organització.

La mateixa tarda del dia 4, s’obrirà la Mostra de Vins de la Terra Alta amb el pregó de la sommelier i comunicadora Meritxell Falgueras. La Mostra de Vins restarà oberta durant tot el cap de setmana i es clourà diumenge amb el tradicional Dinar de la Clotxa, amenitzat per la Tuna Folk.

Novetats d’enguany
Amb el suport i direcció tècnica del digital VadeVi, i els Premis Vinari, s’ha organitzat un concurs dels millors vins de la Terra Alta amb les següents categories: blancs joves, blancs criança, negres joves, negres criança, rosats, ancestrals i dolços, rancis i postres. S’atorgaran tres premis per categoria i un Premi d’Or al vi que hagi obtingut la puntuació més alta d’entre tots els inscrits. Divendres (dia 4) al matí es farà el tast classificatori al Palau del Castellà de Gandesa, obert al públic.

Per primer cop en els darrers anys, a la totalitat d’actes de la Festa del Vi podran participar-hi tots els cellers que elaborin vins amb raïms de la zona vinícola de la Terra Alta, amb independència de la seva adscripció a la DO i d’on tinguin ubicat el celler. El mateix succeirà amb el Concurs de Vins, al qual podran presentar-se tota classe de vins, reconeguts o no per la Denominació d’Origen, com per exemple els vins elaborats amb el mètode Ancestral, que cada cop tenen més volada i acceptació.  Així mateix, i per primer any, s’instal·larà una Gastroàrea d’establiments de restauració de Gandesa on els visitants a la Mostra podran gaudir de tapes, punxadetes i altres plats elaborats amb productes de KM0.  Completaran la festa, el concert i el ball a la Societat Unió Gandesana organitzada per l’associació ‘Nom Calsigos’.