Felipe Francisco G. ‘expropietari’ de l’empresa Reserva de la Tierra, investigada pel presumpte frau de falsificació de prop de 40 milions d’ampolles de vi de cinc DO’S catalanes, s’ha acollit aquest matí al seu dret a no declarar i no ha volgut respondre cap pregunta dels advocats dels organismes personats en aquest procés judicial ni del Jutge.

La d’avui és la primera declaració que el Jutje Diego Álvarez de Juan, del Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus, ha programat per tal d’escoltar les sis persones imputades en aquesta investigació. Recordem que la sessió d’avui s’havia de fer la setmana passada però que donada la impossibilitat d’assistir-hi d’un dels advocats de l’acusació, la data es va ajornar fins aquest dijous. La resta de persones investigades estan citades pels dies 13 i 14 d’octubre.

L’expropietari de Reserva de la Tierra (esquerra) amb el seu advocat a la sortida del Jutjat de Reus.

Una altra de les qüestions que tindrà un especial protagonisme i dedicació per part de les acusacions, serà la compra dels actius de Reserva de la Tierra per part d’uns fons d’inversió després del concurs de creditors incoat pel Jutjat Mercantil número 1 de Tarragona. En aquest sentit, fonts judicials consultades per aquest digital no amaguen la seva sorpresa per la ‘venta ràpida’ de l’empresa, quan tot just ara s’estan realitzant aquestes diligències d’un procés penal.”No parlaríem d’una il·legalitat, sinó de la resolució d’un concurs concursal molt ràpid tot just d’una empresa que hauria falsificat presumptament milions i milions d’ampolles de vi amb un frau en els seus segells de qualitat de les DO’S“, expliquen aquestes fonts. “Creiem que hem de vetllat també per la quantitat de persones, organismes i les marques que s’haurien pogut veure perjudicades per aquesta presumpta falsificació”.

EL GRUP RESERVA DE LA TIERRA HAURIA FALSIFICAT PROP DE 29 MILIONS D’AMPOLLES DE CINC DO’S CATALANES ENTRE ELS ANYS 2019 I 2020

Reserva de la Tierra hauria comercialitzat també ampolles de vi amb segells pressumptament il·legals de les DO’s Tarragona i Catalunya