Marimar Estate, el celler californià de Marimar Torres, quarta generació de la Família Torres, presenta el seu primer vi elaborat al 100% amb la varietat més estesa a l’Estat Espanyol, la tempranillo o ull de llebre. Es tracta d’una producció limitada de poc més de 2.000 ampolles, que prové del Green Valley, la regió més freda i amb més boira del Russian River Valley, a 15 km de l’Oceà Pacífic

La Marimar va voler experimentar amb ull de llebre per rememorar les seves arrels i va plantar una petita vinya de la qual va obtenir una primera collita l’any 2008, que va vinificar juntament amb la syrah“, expliquen fonts del citat celler. Contenta amb els resultats i la bona adaptació d’aquesta varietat al sòl i clima californians, on assoleix una maduració òptima com en les zones fredes de la Ribera del Duero i la Rioja Alavesa, va decidir ampliar la vinya, que ocupa actualment una hectàrea. L’any 2013, va poder elaborar un vi monovarietal d’ull de llebre, que va destinar al mercat americà.

Ara arriba per primera vegada a l’Estat espanyol i altres mercats d’exportació Marimar Estate Tempranillo 2017, “un vi complex i intensament aromàtic, amb una gran capacitat d’envelliment“, afirmen. S’obté a partir de raïms seleccionats a mà, desrapats i fermentats en petites tines d’acer inoxidable, amb llevat autòcton. Després d’una criança en botes de roure francès (50% noves) durant deu mesos, s’embotella sense filtrar ni clarificar i continua la seva evolució a l’ampolla.

Aquest és el segon vi que Marimar Torres elabora a California amb varietats autòctones espanyoles, després de l’albarinyo, la primera anyada del qual va ser la 2010. A aquests vins, s’hi sumarà aviat un monovarietal de godello. També ha plantat tres de les varietats ancestrals recuperades per Família Torres a Catalunya pel seu potencial enològic i la seva capacitat d’adaptació al canvi climàtic: pirene, gonfaus i moneu. Totes elles es troben a la vinya Don Miguel, anomenada així en honor al seu pare, a la denominació del Russian River Valley. Marimar Estate compta, des del 2017, amb la certificació de sostenibilitat que atorga la California Sustainable Winegrowing Alliance.

Sobre Marimar Estate Vineyards & Winery        
Marimar Estate Vineyards & Winery, situat a Califòrnia, és el celler de Marimar Torres, membre de la quarta generació de Família Torres. El 1986 va iniciar la plantació de la vinya i el 1992 va construir el celler a l’estil d’una masia catalana. El gener del 2020, la seva filla Cristina es va incorporar al projecte vitivinícola com a responsable de vendes i marketing. Actualment es cultiven 32 hectàrees repartides en dues vinyes pròximes a l’Oceà Pacífic, en les denominacions de Russian River Valley i West Sonoma Coast, batejades amb els noms Don Miguel i Doña Margarita en honor als seus pares.