La Cooperativa Falset Marçà reforcen la seva col·laboració amb la presentació d’un vi solidari. L’ÈTIM Syrah és el vi escollit per donar visibilitat al projecte iniciat per les dues entitats ja fa més de 5 anys

La Cooperativa Falset Marçà ha posat a la venda un nou vi solidari, els beneficis del qual aniran destinats a les persones amb discapacitat intel·lectual que atén el Taller Baix Camp.
 La col·laboració entre les dues entitats va començar ja fa més de 5 anys amb els objectius, per una banda, de mantenir productives finques de la zona protegint l’entorn paisatgístic de la comarca, mantenir la collita de raïm i per tant la producció del celler i, per altra banda, oferir llocs de treball per persones amb discapacitat i altres col·lectius amb risc d’exclusió.

La presentació d’aquest vi solidari “és un pas més del projecte iniciat ja fa més de cinc anys entre les dues entitats i el veiem com una conseqüència natural de la nostra relació. Per nosaltres aquesta proposta solidària es diferencia d’altres iniciatives similars, perquè en el procés d’elaboració del mateix vi hi participen persones amb discapacitat treballadores del Taller Baix Camp, que segueixen mantenint productives vinyes de socis de la cooperativa que no tenien continuïtat generacional i que s’haurien perdut, mantenint així la producció de raïm que entra al celler per fer vins de la DO Montsant“, expliquen fonts d’aquest organisme. “Per tant, va més enllà del donatiu que la Cooperativa Falset Marçà farà per cada ampolla venuda (que també és molt important) ja que al seu darrera hi ha tot un projecte laboral, social, agrícola i de protecció del paisatge i del territori. A l’hora de triar quin vi de la cooperativa podia representar millor l’esperit de la iniciativa i de la nostra col·laboració, hem volgut triar un vi que d’alguna manera ens representés“, afegeixen.

L’ÈTIM Syrah és un dels vins més singulars de la Cooperativa Falset Marçà, fet amb una varietat de raïm que no és autòctona de la comarca, però que ha tingut “la capacitat d’integrar-se amb naturalitat a les dures condicions d’aquest territori per oferir-nos un vi molt especial, i pensem que representa molt bé també l’esperit de la nostra entitat“. I a més, part del raïm amb el que s’elabora prové de finques que gestiona el Taller Baix Camp. “I per tant és un vi amb ànima solidaria“, comenten.

Els beneficis obtinguts amb aquesta campanya es destinaran a l’adquisició d’ajudes tècniques. Elements d’us quotidià que s’han adaptat per facilitar les activitats habituals que de vegades es converteixen en tot un repte per a les persones amb discapacitat que atenem a la nostra entitat (menjar, anar al bany…). El vi es pot trobar ja a la botiga en línia de la Cooperativa:  https://www.etim.cat/producte/etim-syrah/, a les Agrobotigues de la Cooperativa Falset Marçà. A més, també estarà disponible per tothom que ho vulgui durant la caminada popular a favor del Taller Baix Camp que tindrà lloc el proper 13 de novembre a Reus, que ja té obertes les inscripcions.

El Taller Baix Camp és una associació sense afany de lucre que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies. Actualment dona servei a més de 300 famílies, principalment de Reus i del Baix Camp. La Cooperativa de Falset Marçà (DO Montsant) és el resultat de la fusió entre les cooperatives de Marçà i de Falset, a la comarca del Priorat. La producció de vins i olis de qualitat és la nostra principal activitat. La cooperativa aglutina més de 700 pagesos i comercialitza els seus productes amb la marca ÈTIM.