La Setmana del Vi Català ja està en marxa amb més d’un centenar d’activitats amb el vi com a protagonista. Una oportunitat magnífica per acostar-se al món del vi i descobrir la diversitat i la riquesa de la cultura de la vinya i el vi amb iniciatives que vinculen el vi i la vinya amb el turisme, la gastronomia o la música, entre d’altres i proposades per diferents agents vinculats amb el sector del vi, com cellers, botigues de vins, restaurants, Denominacions d’Origen, associacions, etc. Tota la programació ja es pot consultar al web www.setmanadelvicatala.cat .

La Setmana del Vi Català: “és una festa de tots, que agrupa activitats a tot el territori i per a diferents públics, organitzades per moltes persones i col·lectius amb l’objectiu de mostrar la riquesa i el potencial de Catalunya com a país de vinyes i de vins”, explica Alba Balcells, directora general de l’INCAVI.

La Setmana del Vi Català compta amb un espai per al públic professional de la mà de Prodeca, al Gastronomic Forum, amb el Showroom del Vi Català, un mostrador amb 32 cellers catalans que mostraran les seves novetats a restauradors i distribuïdors de vins. També al Gastronomic Forum, l’INCAVI ha activat l’Aula de la Setmana del Vi Català que enguany, a més de ponències, també inclourà tastos. Així doncs, l’escriptora Empar Moliner i el periodista Ramon Francàs obriran l’espai amb una gravació del programa Tast Vertical de Catalunya Ràdio, hi haurà una sessió de literatura i vi de la mà de la col·lecció Vibop que dirigeix Montse Serra, o es presentaran les dades clau de la presència de cellers catalans a les xarxes socials i es farà una radiografia dels influencers del vi amb Enoturista.cat.

De tastos, es comptarà amb una masterclass de la DO Cava conduït per Sílvia Cullell, un recorregut pels set paisatges de la DO Costers del Segre amb el sommelier Jordi Martínez o les varietats de la DO Pla de Bages de la mà del seu president, Joan Soler. També es presenta de nou el projecte Biodiversitat que posa de relleu la relació del paisatge botànic de les vinyes amb les aromes del vi desenvolupat pels cellers Vinyes Domènech (DO Montsant), Perelada (DO Empordà), LaFou (DO Terra Alta), La Gravera (DO Costers del Segre) i Can Feixes (DO Penedès), coordinat pel clúster vitivinícola INNOVI i amb l’INCAVI com a centre de recerca.

Més de 100 activitats per a tots els públics

El programa de la Setmana del Vi Català està estructurat en cinc grans eixos: enoturisme, gastronomia i restauració, activitats comercials, cultura i vi i activitats divulgatives. Totes elles es poden consultar per dia i per localització a la pàgina web creada per l’ocasió: www.setmanadelvicatala.cat , des d’on es pot contactar amb l’organitzador i reservar l’assistència.

D’entre totes les activitats, destacar el Most Festival, el festival internacional de cinema del vi, que té lloc a Vilafranca durant les dates de la Setmana, del 3 al 13 de novembre, amb projeccions de ficció i documentals amb el vi com a protagonista. També la Setmana tindrà una vessant acadèmica amb el Congrés dels Enòlegs, divendres 11 de novembre, amb la biodiversitat i la regeneració dels ecosistemes vitivinícoles com a tema clau.

I, entre d’altres, a destacar algunes de les activitats més locals com la Mostra de Vins de Malvasia de Sitges, diumenge 13 de novembre  o el Tapantoni, que torna de nou amb una ruta pel barri de Sant Antoni de Barcelona que vincula la gastronomia i el vi català.