Cambrils participa en el nou projecte de Saborea “Experiències gastronòmiques amb el sector primari”. La iniciativa ha rebut el suport de la Secretaria d’Estat de Turisme amb la concessió d’una subvenció de 833.500 euros . L’alcalde de Cambrils i la regidora de Turisme s’han desplaçat a Valladolid per reunir-se amb els màxims responsables i la resta de destinacions. Cambrils, que forma part de la junta executiva, va ser un dels municipis fundadors i actualment és l’única destinació catalana de l’associació, que agrupa 25 municipis de tot l’Estat.

 L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, han participar en una trobada amb els màxims responsables de Saborea España i la resta de destinacions participants a Valladolid per presentar i posar en marxa el projecte “Experiències Gastronòmiques amb el sector primari”. Es tracta del projecte compartit més ambiciós que s’ha plantejat fins ara en el marc de Saborea España i es podrà portar a terme gràcies a una subvenció de 833.500 euros concedida per la Secretaria d’Estat de Turisme.

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha explicat que el projecte “potencia l’atractiu i sostenibilitat del producte turístic gastronòmic amb la incorporació de les propostes del sector primari” En aquest sentit, la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, ha afirmat que “l’estratègia va en la  mateixa línia de treball que ja segueix el patronat cambrilenc a nivell local i ha posat en valor la suma d’esforços entre els diferents sectors i destinacions per oferir una experiència de turisme integral que combini territori, producte i gastronomia“.

La trobada d’ahir va ser el punt d’inici del projecte, que es desenvoluparà durant els propers 18 mesos i que inclou iniciatives com l’elaboració d’un mapa gastronòmic de les destinacions, un ampli programa de formació pràctica per a empresaris i empresàries del sector turístic i productors, un pla de senyalètica integral, la creació d’espais gastronòmics per a la promoció del territori, continguts innovadors i la celebració d’esdeveniments.

Saborea España va néixer el 2009 per fomentar el turisme gastronòmic i està formada per la Asociación de Destinos Gastronómicos, Hostelería de España, Euro-Toques, Facyre i Paradores Nacionales, i es posiciona com la primera plataforma estatal –amb vocació internacional— destinada a potenciar el turisme i la gastronomia d’Espanya, Amb aquest objectiu, el club de producte busca aconseguir que els productes gastronòmics del territori siguin autèntiques experiències turístiques.

Cambrils, que forma part de la junta executiva, va ser un dels municipis fundadors i actualment és l’única destinació catalana de l’associació, que agrupa 25 municipis de tot l’Estat. Tota l’actualitat i les noticies relacionades amb la gastronomia espanyola es difonen a través de les xarxes socials i el blog de l’associació www.tastingspain.es.