La DO Montsant posarà el punt final a la celebració del seu 20è aniversari amb el lliurament de la tercera edició dels Premis Montsant, que tindran lloc el dissabte vinent, dia 19 de novembre a la Cooperativa Falset Marçà. Una cerimònia on seran presents cellers, viticultors i viticultores de la DO Montsant, així com representants de diferents institucions i administracions del territori i agents del món del vi. La gala de lliurament de premis serà conduïda pel presentador de ràdio i televisió, Llucià Ferrer, que s’encarregarà de fer de mestre de cerimònies en una vetllada que s’espera molt emotiva pel caire de finalització de tot un any de celebracions.

Els III Premis Montsant

Els Premis Montsant busquen reconèixer el mèrit de tots aquells que amb el seu esforç, i des dels seus respectius àmbits d’actuació, “contribueixen a fer créixer la DO Montsant”, assenyalen els seus promotors. Els Premis compten amb 8 categories: Premi Vinya-Viticultor; Premi Elaboració Impecable; Premi Esperit DO Montsant; Premi Nas Montsant;  Premi Enoturisme; Premi Vinoteca-Restauració; Premi Coneixement; i Premi Comunicació.Amb aquests premis, el Consell Regulador busca “posar en valor la bona feina feta en cada una de les categories, així com reconèixer a les persones que s’estimen el territori i que amb el seu dia a dia han escrit i escriuen la història de la DO Montsant“.

La DO Montsant dobla el nombre de cellers en vint anys
El 5 de novembre de 2001 es publicava al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el reglament de la creació de la Denominació d’Origen Montsant amb 28 cellers adscrits, la meitat dels que la conformen avui en dia. En aquests vint anys, la DO Montsant ha vist créixer el seu patrimoni vitivinícola amb l’esforç col·lectiu de viticultors, viticultores i cellers, sempre mantenint-se fidels a la seva filosofia i manera de fer, i amb l’excel·lència com a bandera.

Amb la celebració del dia 19 i la tercera edició dels Premis Montsant, la DO posa punt final a tot un any d’activitats i celebracions, “tant per al públic professional com per al públic final, que ha portat els vins Montsant fins a les escoles on es formen els professionals del futur, passant per tastos dirigits als professionals ja en actiu o la celebració amb els fidels seguidors dels vins de la DO, gràcies a la festa organitzada el passat juliol a Barcelona“, expliquen fonts d’aquest organisme.