L’empresa Terra Cellars que s’ha quedat amb els actius (la unitat productiva) de l’antiga Reserva de la Tierra -a partir d’un concurs de creditors tramitat pel Jutjat Mercantil número 1 de Tarragona i que els advocats d’algunes de les DO’s catalanes afectades estarien estudiant d’impugnar- ha demanat poder comercialitzar ja els seus vins -inicialment- sota el paraigua de la DO Tarragona i la DO Catalunya, segons ha pogut saber aquest diari digital.

Pel que fa a la primera, a partir d’una primera consulta realitzada dies enrere, els responsables de la DO han fet arribar a l’empresa tot un seguit de peticions i de demanda de dades en les quals reclamen una exhaustiva informació sobre el vi a aixoplugar hipotèticament sota les directrius d’aquest organisme. Pel que fa a la DO Catalunya, fonts d’aquesta entitat també han confirmar a Vinassos la intenció de Terra Cellars a poder comercialitzar vins sota aquest segell i l’existència del contacte iniciat per la companyia ubicada a Borges del Camp (Baix Camp).

La façana de ‘l’antiga’ Reserva de la Tierra, ara Terra Cellars.

Terra Cellars, nom comercial amb el qual el fons d’inversió Sherpa Capital va determinar entrar en el món del vi, vol d’aquesta manera començar a treure al mercat nous vins que s’afegirien a la llista heretada de Reserva de la Tierra i que van quedar fora de la presumpta estafa de segells de garantia denunciada per les dues denominacions d’origen citades (Tarragona i Catalunya), i les tres DO’s que van presentar la denúncia inicial, la DOQ Priorat, la DO Terra Alta i la DO Montsant. En concret es tracta de les marques comercials: Elegido, Armónico Gran Selección, Soliterra, Satis Dei, Loco Barber, Benedictum III, Viña Goyena, Emparrado i The Sunny (Morumba Mojito), segons es pot consultar al seu web www.terracellars.es.

Recordem que mentre la ‘nova’ empresa estaria recuperant l’estructura directiva de la companyia (actualment -per exemple- es poden consultar anuncis de recerca de personal en diversos portals com ara la contractació d’un nou ‘controler’ financer), els Jutjat número 3 de Reus continua les diligències penals obertes l’octubre de l’any 2021 contra sis càrrecs del grup d’empreses Reserva de la Tierra acusats de diversos delictes arran de la falsificació dels segells de garantia dels vins comercialitzats sota les cinc denominacions citades.

EL FONS D’INVERSIÓ SHERPA CAPITAL COMPRA ELS ACTIUS DE L’EMPRESA RESERVA DE LA TIERRA, ACUSADA DE FALSIFICAR 40 PROP DE MILIONS D’AMPOLLES DE VI

TERRA CELLAR SERÀ EL NOM AMB QUE SHERPA CAPITAL OPERARÀ A LA FINIQUITADA RESERVA DE LA TIERRA SI BÉ ARA POSA EN DUBTE MANTENIR TOTS ELS LLOCS DE TREBALL