La DO Tarragona destacala solidesa d’una institució amb més de 75 anys d’història i el seu compromís per treballar de forma consensuada. La totalitat dels membres del Consell Regulador agraeixenla dedicació a la institució durant els últims tres anys i mig al fins ara president Vicenç Ferré, que va dimitir dimecres abans de la reprovació cap a la seva gestió

En una nota de premsa enviada avui des d’aquest organisme, sembla que els membres que formen part del remodelat Consell Regulador després de la dimissió de Ferré com a vocal (i de retruc com a President) i de l’actualització i substitució de càrrecs que no assistien a les reunions de la DO, volen recuperar el més aviat possible la ‘normalitat‘ en el seu funcionament.

Una ‘normalitat‘ que passa per una “declaració protocolària” d’agraïmenta la feina feta fins l’expresident Ferré.  “La totalitat dels membres del Consell Regulador de la DO Tarragona agraeixen al fins ara president Vicenç Ferré, que aquest dimecres va presentar la seva dimissió poc abans de la votació en la qual s’havia de reprovar la seva gestió, la seva dedicació a la institució durant els poc més de tres anys que ha ocupat la presidència“. “A partir d’ara -continua l’escrit- la DO Tarragona no s’aturarà i continuarà treballant amb el màxim consens intern per posicionar els vins i els cellers de la DO Tarragona i donant suport a tots els cellers i viticultors que la integren“.

El Consell Regulador de la DO Tarragona farà aquesta setmana una reunió en la qual es decidirà la persona que ocuparà la presidència fins a les pròximes eleccions que estan previstes a finals de la propera primavera, un cop finalitzi el mandat de quatre anys que es va iniciar el mes de maig de 2019.

Des de la DO Tarragonaes vol deixar molt clar que allò que és realment important és la institució i que aquesta sempre estarà per damunt de personalismes i de qualsevol mena de protagonisme individual“, comenten fonts d’aquest organisme. La DO Tarragona és una institució amb més de 75 anys d’història que “treballava des de feina temps en diverses línies de posicionament estratègic i de millora, un treball que darrerament s’havia materialitzat en alguns aspectes gràcies a la feina prèvia de tots els implicats, els viticultors, els cellers embotelladors i elaboradors, el mateix Consell Regulador i el personal tècnic de la DO Tarragona“. De fet, una de les crítiques que la majoria de membres del Consell atribuïa a l’expresident i que els va portar a plantejar la seva reprovació, estava centrada “en una manca de comunicació i informació interna cap a la resta de components del Consell” en temes tan concrets com per exemple el trasllat de la seu de la DO de Valls a la ciutat de Tarragona.

Els diversos projectes en els quals està treballant la DO Tarragona continuaran realitzant-se en els pròxims mesos i s’implementaran amb respecte cap a totes les opinions dels interessats i amb el màxim consens de tots els implicats, perquè des del Consell s’està convençut que aquesta és la línia que històricament havia mantingut la institució i ara cal recuperar“, conclou la citada nota de premsa.