El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Oli Terra Alta presentarà els olis novells e l’Espai Mercat Boqueria de Barcelona GastroOli DOP Terra Alta arrenca amb la tercera edició el proper dilluns, 16 de gener, amb l’objectiu de promoure i difondre els productes i la gastronomia de la Terra Alta amb l’oli verge extra de la varietat empeltre com a producte estrella

Les sessions gastronòmiques s’organitzen amb la finalitat de difondre les característiques i els atributs positius de l’oli d’oliva verge extra de la DOP. Es  preveu la celebració d’una edició anual per tal de presentar els olis novells de la campanya.

Aquestes sessions estan concebudes com a una trobada professional dedicada als productes agroalimentaris i a la gastronomia de la Terra Alta, on no hi pot faltar un producte tan emblemàtic i que gaudeix de la màxima qualitat certificada com és l’Oli de la DOP Terra Alta. Així es vol apropar els grans professionals de la cuina de diversos territoris a l’oli terraltí, en el marc del Mercat de la Boqueria, on hi ha un espai dissenyat per realitzar sessions de showcooking. L’acte també es retransmetrà en directe pel canal YouTube que es podrà seguir a través del següent enllaç: https://youtu.be/qXVwh_734v0

L’acte començarà amb la intervenció del director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Joan Gòdia i el president de la DOP Oli Terra Alta, Josep Pere Colat. Just després, el xef i gastrònom Sergi de Meià del restaurant El Rebost de Can Moragues, encendrà els fogons. Meià aposta per la filosofia del slow Food, i combina la cuina tradicional amb productes de proximitat, ecològics i del territori amb els olis novells de la DOP.  Tot seguit, es retransmetrà un vídeo de tast d’oli empeltre per part de la cap de Panell Oficial de Tast d’olis verges de Catalunya.

A continuació, els cuiners del restaurant Meleta de Romer de l’Ametlla de Mar, encapçalat per la Gessamí Caramés, copresentadora del programa Cuines de TV3, i el seu germà Daniel Caramés. Mostraran la preparació de plats típics de la comarca amb els diferents tipus d’oli que admet el reglament de la DOP. L’acte clourà amb el cocteler Sergio Matao, qui prepararà dues elaboracions incloses en el recull de receptes del llibre Meleta de romer, del qual n’és l’autora Gessamí Caramés.

Les sessions gastronòmiques i culinàries serviran per estimular la innovació, promocionar la cultura alimentària, recopilar i difondre el coneixement de productors, elaboradors i cuiners, amb l’objectiu de millorar la competitivitat dels professionals i les empreses dels sector gastronòmic del territori. Hi participaran les escoles d’hostaleria i turisme de Catalunya amb la seva connexió per a l’alumnat, seguidors i consumidors de la DOP. La Denominació d’Origen Protegida de l’Oli Terra Alta promocionarà l’oli d’oliva verge extra empeltre, única zona productora a tot Catalunya d’aquesta varietat tan tradicional, singular i característica de la Terra Alta, que concentra l’11% de la producció mundial d’aquesta varietat.