El Ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, inaugurarà dilluns 6 de febrer (12.00h) Barcelona Wine Week, el saló de referència del vi espanyol de qualitat que organitza Fira de Barcelona i que reunirà durant tres dies (de dilluns 6 a dimecres 8 de febrer al palau 8 del recinte Montjuïc) a 828 cellers expositors, 70 segells i denominacions vitivinícoles reconegudes per la seva excel·lent qualitat, i oferirà un programa de més de mig centenar de tastos i ponències a càrrec de 90 experts del sector.

Acompanyaran el ministre a la inauguració del saló Teresa Jordà, consellera d´Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya; Pau Relat, president del Consell d’Administració de Fira de Barcelona; i Javier Pagés, president de Barcelona Wine Week. A les 12.00 h, abans d’iniciar el recorregut inaugural,  oferiran unes paraules.

En la seva tercera edició, Barcelona Wine Week (BWW) es consolida com la cita sectorial de referència per al comprador nacional i internacional de vi espanyol de qualitat amb una edició que ha aconseguit xifres rècord: 828 cellers expositors (un 27% més que el 2022), 70 segells de prestigi representats i la presència de grans firmes productores i comercialitzadores.

El saló serà un gran fòrum de negoci que reunirà milers de professionals de la gran distribució, importadors, centres majoristes, distribuïdores especialitzades, detallistes i botigues gurmet. Hi assistiran com a convidats 1.800 compradors clau de vi espanyol procedents de mercats rellevants per a l’exportació com els Estats Units, Canadà, Alemanya, Països Baixos, Regne Unit, Bèlgica, Xina, Brasil o Japó. Es preveu que hi hagi més de 8.000 reunions de negoci entre expositors i compradors professionals.

Sota el lema “Espanya, mosaic singular de sols”, BWW proposa un viatge vinícola pels múltiples terrers del país. Així mateix, tindran lloc més de mig centenar de tastos i ponències a càrrec de 90 experts, sommeliers, elaboradors i crítics de vi. Entre els ponents destacats figuren Masters of Wine com Norrel Robertson, Fernando Mora i Andreas Kubach, cellerers com Álvaro Palacios, crítics de prestigi internacional com Tim Atkin, el tastador de Wine Advocate Robert Parker per a Espanya, Luis Gutiérrez, o el restaurador José Pizarro, propietari de sis restaurants a Londres i col·laborador de la BBC, on divulga les bondats del producte espanyol.


Tendències


Al saló es podran detectar les principals tendències que viu avui la indústria del vi, com els vins ecològics (Espanya lidera el rànquing mundial de superfície de vinya de producció ecològica), la recuperació de varietals autòctons (raïms minoritaris, arrelats a un territori i amb gran capacitat d’adaptació al medi), vins d’alçada (que es cultiven a més de 800 metres d’alçada a causa del canvi climàtic), i nous formats de consum com els vins en llauna, que ja triomfen als EUA i cobren protagonisme entre els vins de producció espanyola.