Després de l’any de celebracions pel seu 20è aniversari, la Denominació d’Origen Montsant arrenca una nova etapa adreçada especialment al públic final. Sota el lema 20+1, la DO aposta “per apropar-se més als consumidors a través de diferents accions lligades directament o indirectament als vins Montsant, i on aquest +1, no només fa referència a la voluntat de continuar creixent i divulgant els vins Montsant, sinó que apel·la directament a cada un dels consumidors, per integrar-los i fer-los partícips d’aquesta nova etapa“.

Un dels actes centrals d’aquesta nova campanya serà una sèrie de tastos que tindran lloc a diferents establiments repartits per les quatre demarcacions. Tastos guiats on responsables de la DO Montsant aproparan els vins Montsant als clients habituals de les botigues i vinoteques que participaran d’aquesta gira, que segueix l’estela de la gira que la DO va fer per diferents escoles per apropar-se als professionals del futur, però centrada ara en els consumidors.

A més d’aquests tastos, la DO Montsant serà present enguany a diferents fires dirigides a públic final, com ara Temps de Vi, a Vilanova i la Geltrú, i reforçarà la seva participació en la Fira del Vi de Falset, amb noves propostes i activitats. Així mateix, i amb la vista posada també en l’enoturisme, “treballa de manera intensa per posar les primeres pedres del que ha de ser una oferta enoturística diversa i de qualitat en el territori, amb la col·laboració dels cellers que, actualment, ja disposen d’activitats enoturístiques en la seva oferta als visitants“, expliquen fonts d’aquest organisme.

Tast ‘En clau de dona’

I seguint amb els tastos, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la DO Montsant organitza un tast molt especial, dirigit i conduït per i per a dones. En clau de dona és el nom que porta aquesta trobada, on dones que desenvolupen les seves carreres en diferents àmbits professionals es donaran cita el pròxim 16 de març per compartir i intercanviar experiències, tot gaudint dels vins Montsant.

La trobada arrencarà amb un tast guiat per diferents dones del món del vi, que explicaran vins que, sota l’empara de la DO Montsant, són elaborats per dones o tenen una relació directa amb la dona, sigui a través d’històries familiars, llegendes, entre d’altres propostes. Un tast inèdit i únic per continuar reivindicant el paper de la dona i la seva visibilitat, no només en el món del vi, sinó en la societat en general.