La carxofa és la protagonista del mes de març a Cambrils. Les 9es jornades Encarxofa’t a Cambrils se celebraran del 10 al 31 de març amb la participació d’un total de 32 restaurants i bars-restaurants, la represa de Cuines Obertes i un tast popular d’arròs melós amb carxofes.  

Durant els 22 dies de durada de la campanya els xefs cambrilencs tornaran a oferir les seves receptes estrella amb aquesta hortalissa en format menú o bé plat recomanat amb preus d’entre 4,90 i 60 euros, ja que aquestes jornades es podran gaudir tant als restaurants com als bars-restaurants cambrilencs.

En aquesta edició es recuperen les Cuines Obertes amb dues sessions dels xefs Joan Llaberia (Restaurant l’Original Experiències Gastronòmiques) i Sergi Palacín (Restaurant HIU), que els dies 16 i 21 de març obriran les portes dels seus establiments per mostrar a les persones assistents com preparen les receptes més icòniques del seus menús de l’Encarxofa’t. L’activitat serà gratuïta i tindrà un aforament limitat.

Un altre dels actes programats és la degustació popular d’Arròs Melós  amb carxofes, a càrrec de les Societas Coqvinària de Cambrils, que se servirà el diumenge 26 de març de 12 a 14 hores al Pla de les Serenes. Els tiquets per una ració d’Arròs Encarxofa’t amb ració de pa i un got de vi o cava es podran adquirir a un preu simbòlic de 6 euros. L’activitat estarà amenitzada per la Dj cambrilenca Berta Sala .

La carxofa és un producte de temporada fortament arrelat al territori. La varietat utilitzada a la zona és la blanca de Tutela que, conreada a nivell del mar i amb les condicions agroclimàtiques de l’entorn, produeix una carxofa tendra, amb molt de gust i de qualitat extraordinària. Es tracta d’un producte propi de l’horta cambrilenca que excel·leix encara més maridat amb la cuina d’arrossos, fideus i guisats de peix. Les jornades estaran patrocinades per Caves Vilarnau.

Tota la informació dels menús i activitats de les jornades es podran trobar als 4.000 llibrets que s’han imprès de les jornades i que estaran repartits pels restaurants participants i comerços de Cambrils i també al web www.encarxofat.com, on també hi ha un apartat d’enquesta de satisfacció perquè els usuaris puguin fer la valoració dels menús, plats i activitats de les jornades, amb la possibilitat de guanyar un lot de productes del patrocinador al sorteig que es durà a terme entre els participants.