La 28a edició de la Fira del Vi de Falset estarà oberta al públic enguany un dia més, del 29 d’abril a l’1 de maig, s’allargarà per tercer any consecutiu durant tot el mes de maig, gràcies a la fórmula instaurada durant la pandèmia i que ha donat molts bons resultats. Així, els cellers participants en la Fira tradicional, oferiran al llarg de tot el mes de maig tastos i visites a peu de celler, convertint de nou la comarca del Priorat en un gran aparador dels vins i cellers que s’hi elaboren.

28 cellers de la DO Montsant, el 45% dels cellers inscrits a la mostra, participaran enguany de la Fira: Agrícola d’Ulldemolins, Alfredo Arribas, Bell Cros, Celler Anguera Domènech, Celler Cairats, Celler Cedó Anguera, Celler Comunica, Celler Cooperatiu El Molar, Celler de Capçanes, Celler de l’Era, Celler La Placeta, Celler Mas de Les Vinyes, Celler Masroig, Celler Pascona, Celler Ronadelles, Celler Vendrell Rived, Cellers Sant Rafel, Cellers Unió, Coca i Fitó, Companyia Vitícola Sileo, Cooperativa Falset Marçà, Dosterras, Estones Vines, Mas de l’Abundància, Orto Vins, Reeixir, Terravinyada i Venus La Universal.

Novetats d’aquesta edició

La principal novetat que presenta la Fira del Vi de Falset en aquesta 28a edició té a veure amb la venda de vins. I és que, per tal de potenciar la venda directa per part dels cellers, la Fira instal·larà un punt de recollida de vins per als visitants, de manera que la compra sigui més fàcil i còmoda. Aquest magatzem estarà situat a prop de la mostra, i farà de punt de recollida i càrrega dels vins comprats.

Una altra de les novetats d’enguany seran les propostes musicals, gràcies a l’acord al qual han arribat la Fira del vi de Falset i la FiM Vila-seca. Aquesta aliança permetrà la programació de dues actuacions musicals amb segell FiM en el marc de la Fira del Vi de Falset. L’objectiu és sumar esforços per donar projecció a les diferents expressions culturals del territori.

La Fira, també per als professionals

Un dels reptes de la Fira del Vi de Falset és arribar de manera directa als professionals del sector. És per això que, enguany, la Fira i l’Aliança i4vi (integrada per INCAVI, IRTA, URV I VITEC) han arribat a un acord per tal de potenciar les activitats adreçades a aquest públic. Així, durant els dies del certamen, s’organitzaran tastos dirigits específicament als professionals del sector, i durant el mes de juny s’organitzaran també unes jornades professionals específiques per a aquest públic, tot sota el segell de la Fira del Vi de Falset.