Una  vintena de cellers de la DOQ Priorat  i dos cellers d’escumosos convidats del Penedès participaran en el TAST DE CAL COMPTE, edició de la Fira del Vi de Falset, aquest proper diumenge, dia 30 d’abril de 2023. La jornada té un caràcter gastronòmic i festiu de les 11 del matí a les 5 de la tarda

L’allotjament ubicat a Torroja del Priorat, organitza cada any – i ja en van 13– un tast amb motiu de la Fira del Vi de Falset. A partir de les 11 h, els assistents al Tast del Cal Compte podran començar a tastar els vins dels cellers de la DOQ Priorat i convidats del Penedès. Tots ells tenen el denominador comú de ser petits cellers que desenvolupen una viticultura conscient i respectuosa i treballs enològics de  mínima intervenció al celler, dona com a resultat vins vius i  expressius que, en essència, defensen el paisatge i n’asseguren la seva conservació.

Els elaboradors que hi participaran enguany:

Cellers DOQ Priorat

Aixalà i Alcait (Torroja del Priorat), Ardèvol (Porrera), Buil&Giné (Gratallops), Burgos Porta- Mas Sinén (Poboleda), Clos del Portal (el Lloar), Clos Galena (Solanes del Molar), Clos Pachem (Gratallops), Cristian Francès (Torroja del Priorat), De l’Encastell (Porrera), Josep Grau Viticultor (Gratallops), La Conreria d’Scala Dei (Escaladei), L’Infernal (Torroja del Priorat), Marco Abella (Porrera), Mas d’en Gil (Bellmunt), Mas d’en Perí (Porrera),Perinet (Poboleda), Ritme Celler (Vilella Alta), Solà d’Ares (Torroja del Priorat), Terroir al Limit (Torroja del Priorat), Vall Llach (Porrera)

En acabar el tast, els assistents podran gaudir d’un tast de formatges i dinar (paella de verdures de primavera) amb els productors i continuar fent tertúlia. Tota la informació està disponible al web de Cal Compte.

El Tast, és una oportunitat privilegiada de passejar per una de les cases pairals més emblemàtiques del Priorat. Cal Compte va ser edificada el 1801 i la seva construcció en diferents etapes explica la història del vi i el conreu de la vinya.  La família Compte va ser una de les més influents de la zona, impulsora el 1928 de la delimitació del Priorat i la protecció del seu nom. L’any 2000, la casa la va comprar l’antropòloga, museòloga i especialista en cultures del vi, Anna Figueras Torruella, l’ànima del projecte, i la va convertir en un allotjament amb encant amb vocació d’oferir coneixement i crear moments especials, essent punt de trobada d’amants dels grans vins del Priorat.