Dades econòmiques contundents que donen idea de l’impacte que la celebració de la Fira de Falset i el gruix d’activitats que es porten a terme aquestes setmanes a la comarca del Priorat. Segons un estudi impulsat per l’Ajuntament de Falset i del seu Patronat de Turisme, la xifra de benefici pels diversos sectors (directes i indirectes) va ser de 2 milions i mig d’euros

És una dada que dona una magnífica idea de la repercussió i l’impacte que les activitats organitzades per la mateixa Fira del Vi de Falset -i la resta d’iniciatives que es porten a terme a d’altres municipis, cellers, entitats… – suposa pel nostre municipi i per la resta de la comarca del Priorat“, explica a Vinassos l’alcalde de Falset Carlos Brull. Aquesta és una xifra -propera als 2,6 milions d’euros- inclosa en l’estudi que Eurecat ha realitzat per encàrrec de la mateixa corporació falsetana. “Són dades engrescadores que mostren clarament el resultat pel mateix sector vitivinícola, pel gruix d’allotjaments de la comarca, per la seva restauració, pel seu comerç, entre d’altres sectors“, afirma Brull.

Crec que en aquests moments, la Fira del Vi de Falset constitueix un dels grans esdeveniments vitivinícoles del nostre país i suposa un gran exemple de l’estreta col·laboració entre municipis, institucions i -importantíssim- amb els dos Consells Reguladors: DOQ Priorat i DO Monsant”, diu l’alcalde de Falset. “És determinant la predisposició de les dues DO’s -i dels seus cellers- perquè sense elles no hauríem aconseguit aquests resultats. Tampoc no podem oblidar el suport de les nostres administracions: Diputació de Tarragona, Departament d’Acció Climàtica, de l’Incavi, Consell Comarcal, entre d’altres“, continua Brull.

Aquesta destacada xifra es coneix a poques hores abans de l’obertura d’una nova edició de la Fira del Vi de Falset que s’iniciarà aquest vespre a la capital del Priorat. “Venim d’una fira rècord com va ser la de l’any passat amb més de 47 mil degustacions. Portem mesos treballant per millorar any rera any i per anar introduint propostes noves. Enguany -per exemple- hem programat noves activitats ludicoculturals, amb noves actuacions o amb aquest conveni amb el FiM de Vila-seca”, manifesta Brull. L’alcalde de Falset també destaca de l’edició d’enguany, la instal·lació dins la fira d’un espai logístic on els visitants podran guardar aquelles compres o aquelles comandes que realitzin mentre visiten els diferents estands dels 65 cellers participants. “Pensem que és una manera més d’estar al costat dels cellers i per disposar d’una nova eina que pugui facilitar l’adquisició dels seus vins“, diu Brull.

També voldria remarcar la resta d’activitats que aquests dies es fan en d’altres municipis de la comarca com ara a Porrera, Torroja, els Guiamets, Bellmunt del Priorat, Gratallops, entre altres poblacions. Totes aquestes iniciatives i tastos amb renom, han donat un gran valor afegit a tot aquest esdeveniment vitivinícola“, conclou Carlos Brull.